Yeni Günaydın
Geri

Numan Kurtulmuş: '15 Temmuz Bize Bir Cümlelik Bir Ders Verdi'

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM’de düzenlenen 15 Temmuz Anma Töreni’nde açıklamalarda bulundu.
Numan Kurtulmuş: '15 Temmuz Bize Bir Cümlelik Bir Ders Verdi'
Haberler / Gündem
15 Temmuz 2024 Pazartesi 20:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz töreninde "15 Temmuz bize bir cümlelik bir ders verdi: Kurallara dayalı bir sistem ve mutlaka vatana millete güvenen bir halk toplumsal yapı. Bunu sağlayabilmek için bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye darbe meselesiyle sadece 15 Temmuz'da karşılaşmadı. Türkiye 5 sefer halktan oy almadıkları halde idareye el atmak isteyen birtakım şaibeli grupların istilasına uğradı." ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM’de düzenlenen 15 Temmuz Anma Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

"BU MİLLETİN DARBECİLERE KARŞI DİRENEBİLMESİNİN ARDINDA YATAN EN ÖNEMLİ HUSUSLARDAN BİRİSİ DEMOKRASİYE OLAN TUTKUMUZDUR"
Dünyanın birçok yerinde Allah muhafaza böyle bir şeyle karşılaşırsa insanların büyük çoğunluğun burunlarını odadan dışarıya çıkaramayacağı ortamda bu milletin darbecilere karşı direnebilmesinin ardında yatan en önemli hususlarından birisi demokrasiye olan tutkumuzdur. Bu milletin önemli hassasiyeti, işgale karşı, yabancıya karşı direnmektir. O gün uçan uçakları kullanan pilotların, onlara emir veren ve arkasındakilerin buralı olmadığı, milli olmadığını hisseden milletimizin işgal teşebbüsü ile karşı karşıya kaldığını anlamış ve cesaretle sokaklara çıkabilmiştir. Bu milletin kitabında işgalciye karşı eyvallah etmek yazmaz. Ayrıca bu milletin en temel özelliklerinden birisi vatanı savunmada olağanüstü gayretidir.

"DEMOKRASİNİN OLMADIĞI YERDE NE İNSAN HAKLARI NE ÖZGÜRLÜKLERİN OLMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR"
Bu milleti Çanakkale'de coşturan, Dumlupınar, Kocatepe, Trablusgarp'ta, Allahuekber dağlarında en önemli hususiyetin şehadet bilinci olduğunu biliyoruz. O gece ecdattan bize miras kulan o ayrıntılara şahit olduk. 15 Temmuz gecesinde milletimizin bu büyük hassasiyetlere sahip olduğumuzu gördük. Başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere, isimlerini bilmediğimiz 15 Temmuz'un o görünmez yüzbinlerce kahramanlarını saygıyla selamlıyorum. Demokrasinin olmadığı yerde ne insan hakları ne özgürlüklerin ne bireysel hakların olması mümkün değildir. Milletimiz sokaklara çıkarken kazanımlardan vazgeçmeyeceğini ortaya konmuş, demokrasiye sonuna kadar sahip çıkmıştır. Hep beraber TBMM'de temsil edilen ve edilmeyen bütün siyasi partiler ve 85 milyon demokrasiyi en yüksek seviyeye çıkarmak için mücadele edeceğiz. Demokrasiyi korumakla birlikte demokrasi düşmanı vesayet odaklarına karşı hiçbir ayrım gözetmeksizin, vesayet odaklarının tamamına karşı her ortamda mücadele etmek bizim 15 Temmuz'dan çıkardığımız önemli derslerden biridir.

"15 TEMMUZ BİZE BİR CÜMLELİK DERS VERDİ"
Devlet kurumların içerisine sızan FETÖ örgütlenmesini, devlet kurumlarının sadece içinde tarafgirlik oluşturması değil aynı zamanda devletin kurumlarının ruhunu ortadan kaldırdığını hepimiz biliyoruz. Devlet kurumlarının ruhunun ortaya konulması, bunu yerine getirirken de kamunun kurum ve kurumlarından güçlendirilmesi en önemli siyasi görevlerimizdendir. Şeffaflık sadece hesap verebilirlik bakımından değil, devlet kurumlarının işletilmesi bakımından hayati unsurlardan birisidir. Devletin içerisinde liyakat, ehliyet ve sadakat prensipleri içinde kamu görevlerinin iş yapmasının temin edilmesidir. 15 Temmuz'da birileri devlet yöneticisi olsa bile anayasal düzene değil de kendisine emir verenlerin devlete ne büyük zarar vermiş olduğunu görmüş olduk. Sadakat ne sözde bir hocaya ne de karanlık bir locayadır. Sadakat milletin kendisine ve tamamınadır. 15 Temmuz bize bir cümlelik bir ders verdi: Kurallara dayalı bir sistem ve mutlaka vatana millete güvenen bir halk toplumsal yapı. Bunu sağlayabilmek için bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye darbe meselesiyle sadece 15 Temmuz'da karşılaşmadı. Türkiye 5 sefer halktan oy almadıkları halde idareye el atmak isteyen birtakım şaibeli grupların istilasına uğradı. 

"15 TEMMUZ'DAN SONRA DARBELER DÖNEMİ GERİDE KALMIŞTIR"
Türkiye çok partili siyasi hayatında 5 kere darbe, adına ne derseniz deyin, Türkiye 5 sefer idareye halktan oy almadıkları, güç almadıkları halde idareye el atmak isteyen şaibeli grupların istilasına uğradı. Bütün milletimiz 5 tane darbe ve darbe benzeri olay karşısında ne yazık ki ağır bedeller ödedi. Bu bedellerin en başında gelen toplumsal kamplaşma ve kutuplaşmadır. Türkiye'de her darbe, darbeye alkış tutan şakşakçılarla bedel ödeyenler arasında bir büyük mücadeleye sahne oldu. Darbe ve darbe girişimlerinin hemen sonra Türkiye'de büyük ekonomik kaoslar yaşandı. Darbelerden sonra çok daha önemli tehditlerle karşı karşıya kalmış olduk. Darbeler ondan sonraki on yıllarda da gelen nesillerin bedelini ödemeye devam ettiği ihanet hareketleridir. 15 Temmuz'dan sonra darbeler dönemi geride kalmıştır. Yeter ki biz millet olarak farklılıklarımızı zenginlik olarak ortaya koyalım, ortak şuur ve milli birlik ve şuurda birleşmeyi becerebilelim. Bundan sonraki dönemde daha güçlü bir demokrasi, kuvvetli ekonomik refah, bütün kesimlerle birlikte birliğin beraberliğin sağlandığı çok güçlü toplumsal zenginlik olarak yoluna devam edecektir. Cenab-ı Allah bu millete 15 Temmuz benzeri bir ihaneti bir daha göstermesin.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın