Yeni Günaydın
Geri

MGM'den 6 Kent İçin Sarı Kodlu Uyarı!

MGM tarafından 15 Temmuz haftasında yurdun kiuzey ve doğu kesimlenrinde yağış beklendiği bildiriliken içlerinde Ardahan, Kars ve Erzurum'un yer aldığı 6 kent için sarı kodlu uyarı geldi.
MGM'den 6 Kent İçin Sarı Kodlu Uyarı!
Haberler / Gündem
15 Temmuz 2024 Pazartesi 08:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye son 53 yılın en sıcak haziran ayını geride bıraktı. Temmuzda ise sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Sıcak hava ve yüksek nem oranı yağışları da tetikliyor. Bu durum sel ve su baskınlarına yol açıyor.

Meteoroloji, Erzurum, Kars, Ardahan, Gümüşhane, Artvin ve Bayburt'a sarı kodlu uyarıda bulundu.

Meteroroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, "Orta Karadeniz kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusuyla Doğu akdeniz'de yağışlar görülecek" dedi.

Yeni haftanın ikinci gününde Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Karadeniz'de sağanak etkili olacak. Çarşamba günü yine Karadeniz bölgesinde yağış görülecek. Hava sıcaklığı ise mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek.


BAZI BÖLGELERE TOZ TAŞINIMI UYARISI


"Önümüzdeki 3 gün boyunca Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı görülebilir. Toz taşınımının sebep olabileceği; görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın tedbirli olmasını istemekteyiz."

Bir diğer uyarı da rüzgar için. Rüzgarın; Marmara’nın güney batısı ile Kuzey Ege’de kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

3 BÜYÜK İLDE YAĞIŞ YOK

Ve 3 büyük il... Ankara, İstanbul ve İzmir'de yeni haftada sıcaklık kademeli olarak artacak.

3 büyük kentte önümüzdeki 3 gün boyunca yağış beklemiyoruz. Parçalı ve az bulutlu geçecek. Başkent ve İstanbul'da hava sıcaklığı 33 ile 35 derece arasında seyredecek İzmir'de ise 38 dereceleri bulacak. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın