Yeni Günaydın
Geri

Narin Cinayetinde Sessizlik Yemini: Korkunç Detaylar!

Narin için kayıp başvurusu yapılıp aranmaya çıkıldığı saatlerde büyük amcanın aile meclisini topladığı, çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin asılsız ve yalan ihbarlarda bulunması yönünde talimat verdiği ortaya çıktı.
Narin Cinayetinde Sessizlik Yemini: Korkunç Detaylar!
Haberler / Gündem
17 Eylül 2024 Salı 10:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cinayete kurban giden Narin için kayıp başvurusu yapılıp aranmaya çıkıldığı saatlerde büyük amcanın aile meclisini topladığı, çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin asılsız ve yalan ihbarlarda bulunması yönünde talimat verdiği ortaya çıktı. Büyük amcanın Narin'in cesedi bulunduktan sonra yeni bir aile toplantısı yaptığı, ailenin ve Tavşantepe sakinlerinin sessiz kalmasını istediği ortaya çıktı.

Diyarbakır’da cinayete kurban giden 8 yaşındaki Narin Güran’a ilişkin soruşturmada çember daralıyor. Soruşturmada önceki gün gözaltına alınan İsa Kaya ve Şeyma Kaya’nın işlemleri sürerken, amca Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran adliyeye sevk edildi.

YALAN İHBARDA BULUNULMASI TALİMATİ VERDİ

Milliyet'te yer alan habere göre, Narin’in kayıp başvurusunun yapılıp aranmaya çıkıldığı saatlerde, aile bireylerini toplayan büyük amca, çocuklardan yetişkinlere kadar ailedeki herkesin asılsız ve yalan ihbarlarda bulunması talimatını verdi. 

Arama çalışmalarını yönlendirmesi için tutuklu amca Salim ile diğer kardeşlerinin de aramalara katılmasını istedi. Narin’in 8 Eylül’de cansız bedeninin bulunması sonrası yapılan ikinci aile toplantısında ise büyük amcanın aile bireyleri ve köy sakinlerinden sessiz kalmalarını istediği öğrenildi.

‘BİLMİYORUM, HABERİM YOK’

İlk ifadesinde, katil ve olaya dair sorulara “Bilmiyorum, haberim yok” yanıtı vererek geçiştiren Salim Güran son ifadesinde, diğer aile bireyleri gibi katil zanlısı olarak Nevzat Bahtiyar’ı gösterdi. Soruşturma makamları, Narin’in kaybolmasından sonra 3 kez toplanan aile meclisinin aldığı son kararla Salim Güran’ın bu ifadeyi verdiği bilgisine ulaştı.

DİŞ VE TIRNAK İZİ

Narin’in tutuklu ağabeyi Enes’in kolundaki 2 diş iziyle, sırtındaki tırnak izlerinin kime ait olduğunun belirlenmesi için anne Yüksel Güran’dan ağız ve diş modeli ile tırnak izi incelemesi alındı. Narin’in evinin yanındaki ahırda Enes ile Narin arasında yaşandığı değerlendirilen muhtemel boğuşma sırasında, bağırtı seslerine koşan anne Yüksel, kızını oğlunun ellerinden almak için olaya müdahale sırasında, Enes’i önce sırtından çekmeye çalıştığı, tırnak izlerinin bu sırada oluştuğu, başaramayınca da kolunu ısırdığı soruşturma birimleri tarafından değerlendiriliyor.

ADLİ TIP’TA 24 SAAT MESAİSİ

Narin Güran’ın cenazesinden alınan 91 numune üzerindeki incelemeler İstanbul’daki Adli Tıp Kurumu’nda sürüyor. İki kurul, dört ihtisas dairesinde çok sayıda uzman tarafından 24 saat esasına göre yürütülen çalışmalara ilişkin ilk raporun bu hafta içinde çıkması bekleniyor. Uzmanların önemli bulgulara ulaştığı öne sürülüyor.

İKİ AMCA TUTUKLU

Soruşturmada Narin’in 4 amcası gözaltına alındı. İkisi tutuklandı, 2’si ise adli kontrolle serbest kaldı. Narin’in amcaları ve soruşturma süresinde onlarla ilgili yapılan işlemler şöyle...

SALİM GÜRAN’IN AMCASI ALİ RIZA GÜRAN: Evi arandı. Soruşturma kapsamında ifadesine başvuruldu.

SALİM GÜRAN’IN AMCASI HÜSEYİN GÜRAN: Soruşturma kapsamında gözaltına alınmadı, ifadesine de başvurulmadı. Narin Güran’ın 14.00’da büyük amcası Hüseyin Güran’ın evine uğradı.

AMCA SALİM GÜRAN: Cinayetin baş zanlısı olarak gösteriliyor. “Kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

AMCA FUAT GÜRAN: Telefonla konuşuyormuş gibi yapıp arama-kurtarma çalışmalarını yürüten jandarmayı dinlemeye çalıştığı ortaya çıktı. “Suç delillerini yok etmek” suçundan tutuklandı.

AMCA KURTULUŞ GÜRAN: Savcılık sorgusunun ardından adli kontrolle serbest bırakıldı.

ÖMER FARUK GÜRAN: Savcılık sorgusunun ardından adli kontrolle serbest bırakıldı.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın