Yeni Günaydın
Geri

Müzik Tadı Değişiyor: Gençlerin Müzik Dinleme Alışkanlıkları!

İngiltere merkezli yardım kuruluşu Youth Music, “Gelecek Neslin Sesi” isimli son araştırma raporunu yayımladı.
Müzik Tadı Değişiyor: Gençlerin Müzik Dinleme Alışkanlıkları!
Haberler / Yaşam
26 Temmuz 2024 Cuma 14:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İngiltere merkezli yardım kuruluşu Youth Music, “Gelecek Neslin Sesi” isimli son araştırma raporunu yayımladı. Rapor, 2,100 çocuk ve gencin müzikle olan ilişkileri hakkında yapılan bir ankete dayanıyor.

Ankette çok sayıda olumlu bulgu var. Ankete katılan gençlerin % 83’ü son bir hafta içinde müzik dinlediklerini söylemiş. % 68’i müziksiz yaşayamayacaklarını ifade etmiş. Müzik yapmak ve dinlemek, Z kuşağı ve Alfa kuşağından katılımcılar için spor, sosyal medya ve oyundan sonra en önemli boş zaman aktivitesi.

Ancak rapor aynı zamanda birkaç soruna da ışık tutuyor. Youth Music’in 2018’de gerçekleştirdiği ankete kıyasla gençler kendilerini müziğe daha az ilgili hissediyor ve müzik eğitimi ile müzik yapım ekipmanlarına erişimde eşitsizlikler var.

Youth Music, Birleşik Krallık’taki yerel yönetimlerin üçte ikisinden fazlasının sanat ve kültür bütçelerinde kesintiye gittiğini ya da gitmeyi planladığını, gençlik hizmetlerinin ise son on yılda 1 milyar sterlinden fazla kesintiyle karşı karşıya kaldığını belirtiyor.

Rapor Youth Music’in önerileriyle son buluyor. Uzun vadeli bir müzik stratejisi, müzik eğitimi müfredatının yeniden tasarlanması ve müzik endüstrisinde ayrımcılıkla mücadele etmek ve kapsayıcılığı artırmak için daha fazla çalışılması talepler arasında.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın