Yeni Günaydın
Geri

Madde Bağımlısı Sokakta Dehşet Saçtı: 4 Ölü!

Babasının o talebini hastane reddetmiş
Madde Bağımlısı Sokakta Dehşet Saçtı: 4 Ölü!
Haberler / Yaşam
26 Temmuz 2024 Cuma 03:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bingöl'de dört kişiyi bıçaklayarak öldüren madde bağımlısı Emir Can Zazaoğlu'nun babası Mehmet Zazaoğlu'nun, oğlunun tedavi edilmesi talebiyle daha önce başvurduğu hastaneden red yanıtı aldığı ortaya çıktı.

Bingöl'de Bahçelievler Mahallesi Eski Hal mevkisinde saat 13.30 sıralarında madde bağımlısı bir kişi, tartıştığı kişiyi bıçakla yaraladı. Şüpheli, kaçarken de bıçakla çevredekilere saldırdı.  Olayda yaralananlar, ihbar üzerine mahalleye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Bahçelievler Aile Sağlığı Merkezi ve Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Saldırılarının ardından 2 kişi dün yaşamını yitirirken, ağır yaralı olan 2 kişi de bu sabaha doğru hastanede vefat etti. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e yükselmiş oldu. Bu arada şüphelinin bir kişiyi bıçakladığı anlar güvenlik kamerasıyla görüntülendi.

TUTUKLANDI
Olayla ilgili çalışma başlatan polis, şüpheliyi yakalayıp gözaltına aldı. Bıçaklı saldırı olayının şüphelisi Emir Can Zazaoğlu emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zazaoğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Elazığ Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

"3-5 GÜN ÖNCE CEZAEVİNDEN ÇIKMIŞ"
Görgü tanığı bir taksi şoförü, "Bu kişi madde bağımlısı, önüne geleni tek tek bıçakladı. Sonra bir büfeye girdi. Malzeme almak isteyen birkaç kişiyi de burada vurmuş. Biz yetişene kadar adam kaçtı, gitti. Sonra emniyet güçlerimiz su deposu mevkiinde yakaladı. Psikolojik sorunları olduğunu, daha önce cezaevine girip çıktığını, bir süre önce de yanlışlıkla bir kadını ezdiğini biliyoruz. 3-5 gün önce cezaevinden çıkmış." diye konuştu. Bıçaklı saldırıda hayatını kaybedenlerin isimlerinin Erdal Çaparlar, Burhanettin Budancamanak, Özcan Aydın ve Fikri Carfi olduğu belirtildi. Yaralıların hastanedeki tedavileri sürüyor.

BABASININ "OĞLUM TEDAVİ EDİLSİN" TALEBİNİ HASTANE REDDETMİŞ
Şüphelinin babası Mehmet Zazaoğlu’nun 28/11/2023’te Bingöl Sulh Hukuk Mahkemesi’ne oğlunun psikolojik sorunlarının olduğunu, evdeki eşyalara, kendisine ve çevresindekilere zarar verdiğini, 12 yaşındaki kız kardeşinin de ağabeyinin bu durumundan korkarak kötü etkilendiğini belirterek, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde gözlem altında tutularak, tedavi edilmesi için başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

Mahkeme de bu talebin değerlendirilmesi için Emir Can Zazaoğlu’nu Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk etti. Hastane tarafından 4 Temmuz’da düzenlenen raporda Emir Can Zazaoğlu ile ilgili, ‘Şahsın halihazır durumu ile yapılan psikiyatrik muayenesinde Türk Medeni Kanunu’nun 432’nci maddesi gereğince yatarak tedavisinin gerekli olmadığını bildirir sağlık kurulu raporu oy birliği ile verildi’ şeklindeki görüş belirtildi. 5 Temmuz’da davanın görülen karar duruşmasında mahkeme rapora istinaden, Emir Can Zazaoğlu’nun ‘Tedavi amacıyla özgürlüğünün kısıtlanmasına yer olmadığına’ karar verdi. Emir Can Zazaoğlu’nun emniyetteki işlemleri devam ediyor.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın