Yeni Günaydın
Geri

Mizantropi Nedir? Neden Olur?

Eskişehir'de 18 yaşındaki Arda K. 5 kişiyi bıçakladı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen saldırganla birlikte Mizantropi de gündeme geldi.
Mizantropi Nedir? Neden Olur?
Haberler / Yaşam
15 Ağustos 2024 Perşembe 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Eskişehir'de 18 yaşındaki Arda K. 5 kişiyi bıçakladı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen saldırganla birlikte Mizantropi de gündeme geldi. Eskişehir'de yaşanan durum sonrası gündeme gelen bu psikolojik rahatsızlığa sahip kişiler 'mizantrop' ya da 'mizantropist' olarak adlandırılıyor. İşte, Mizantropi belirtileri ve tedavisi hakkında merak edilenler...

Eskişehir'de yaşanan olayda 18 yaşındaki Arda K.'nin oynadığı oyunlardan etkilenerek 5 kişiyi yaralaması olayı gündemden düşmüyor.

Başına kask, yüzüne maske takan saldırgan önüne gelen herkese bıçakla saldırdı.

Olay sonrası tutuklanan Arda K.'nin ifadesinde yer alanlardan da hareketle Mizantropi gündeme geldi.

Mizantropi, insanın doğasına ve eylemlerine karşı nefret beslemekle açıklanan psikolojik bir rahatsızlık. 

MİZANTROPİ NEDİR?

Mizantropi sözlük anlamıyla "insanlardan nefret etmek, ürkmek veya sevmemek" anlamına gelir. Bu görüş ve düşüncelerin etkin olduğu kimselere ise mizantrop veya mizantropist denir.

MİZANTROPİ NEDEN OLUR?

'Mizantropi neden olur?' sorusuna yanıt arayanlar birçok farklı terimle karşılaşabilir.

Mizantropinin birçok sebebi olabilir. Çocukluk dönemi travmalarının, yetişkinlik döneminde bazı ruhsal hastalıklara yol açtığı bilinmektedir.

Yaşanılan travma sonucunda kişi; insanlardan uzak durmaya, nefret etmeye ve onlara güvenmemeye yönelik negatif belirtiler gösterebilir. Yine çocukluk döneminde; yeterince ebeveyn sevgisi görememiş ve ihtiyaçları giderilmemiş kişiler, duygusal açıdan bir denge oluşturamazlar ve kendilerini ifade etmekte güçlük yaşarlar. Bu durum, mizantropiye sebep olabilir.

MİZANTROPİ BELİRTİLERİ

Mizantropi; kıskançlık, nefret ,empatiden yoksunluk, kimsenin duygularını umursamama ya da kendini üstün görme gibi belirtilerle kendini gösterebilir.

Mizantropi yaşayan kişiler depresyon, kaygı ,yalnızlık ve asosyal yaşam sorunları da yaşamaktadır.

 MİZANTROPİ TEDAVİSİ VAR MI?

Mizantropi durumunun tedavisi için alternatif psikoterapi yöntemleri uygulanabilmektedir. Kişinin yaşadığı sorunlara bağlı olarak tedavi de değişiklik gösterebilir

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın