Yeni Günaydın
Geri

Mide Ağrısına İyi Gelen Doğal Çözümler!

Mide ağrısı, birçok farklı nedenden kaynaklanabilen yaygın bir şikayettir. Genellikle midede yanma, kramp veya şişkinlik hissi olarak kendini gösterir.
Mide Ağrısına İyi Gelen Doğal Çözümler!
Haberler / Sağlık
14 Eylül 2024 Cumartesi 17:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Zencefil Çayı: Zencefil, mide bulantısı ve sindirim sorunlarına karşı geleneksel bir çözüm olarak bilinir. Gastroenterolog Dr. Ayşe Yılmaz, zencefil, mideyi yatıştırıcı ve anti-inflamatuar özelliklere sahip olduklarını, zencefil çayı, mide ağrısını hafifletmede etkili olabileceğini söyledi. Yılmaz, birkaç dilim taze zencefili kaynar suya ekleyip 10 dakika demleyerek içmek, mideyi rahatlatabileceğini dile getirdi.

Nane Çayı: Nane, mide kaslarını rahatlatıcı ve sindirimi destekleyici özellikleri ile bilinir. Gastroenterolog Dr. Selin Kara, "Nane çayı, mide ağrısını hafifletmeye ve sindirim sistemini rahatlatmaya yardımcı olabilir. Nane yapraklarını sıcak suya ekleyip 5-10 dakika demleyerek içmek, mide rahatsızlıklarını azaltabilir," şeklinde açıklama yaptı.

Elma Sirkesi: Elma sirkesi, mide asidini dengelemeye yardımcı olabilir. Beslenme uzmanı Dr. Zeynep Akman, "Bir çay kaşığı elma sirkesini bir bardak suya karıştırarak içmek, mide asidini dengelemeye ve sindirimi desteklemeye yardımcı olabilir. Ancak, elma sirkesinin asidik yapısı nedeniyle aşırıya kaçmamak ve doktor tavsiyesi almak önemlidir," diyor.

Papatya Çayı: Papatya, mide spazmlarını ve iltihaplanmayı azaltıcı etkileriyle tanınır. Bitkisel tedavi uzmanı Dr. Melis Çetin, "Papatya çayı, mide ağrısını ve sindirim sorunlarını hafifletmek için etkili olabilir. Papatya çiçeklerini sıcak suya ekleyip 10 dakika demleyerek içmek, mideyi yatıştırabilir," şeklinde belirtti.

Yatıştırıcı Yiyecekler: Mideyi yatıştırıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı yiyecekler tüketmek, mide ağrısını hafifletebilir. Diyetisyen Dr. Serkan Demir, yulaf ezmesi, muz ve elma gibi sindirimi kolay ve mideyi rahatlatan yiyecekleri tüketmek, mide ağrısını hafifletmeye yardımcı olabileceğini söyleyerek Bu tür yiyeceklerin, mide üzerinde daha az stres yaratır ve sindirimi destekleyebileceğini ifade etti.

Yeterli Su Tüketimi ve Sağlıklı Beslenme: Genel sağlık ve sindirim sistemi sağlığı için yeterli su tüketimi ve dengeli bir diyet önemlidir. Uzmanlar, "Günlük olarak yeterli miktarda su içmek ve sağlıklı, lif açısından zengin gıdalar tüketmek, mide rahatsızlıklarını önlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca, ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmak, mide ağrısını azaltabilir," şeklinde açıklamada bulundu.

Mide ağrısını doğal yöntemlerle hafifletmek mümkündür ancak bu yöntemlerin kişisel sağlık durumuna göre uygulanması gerektiği unutulmamalıdır. Uzman doktorlar, sürekli ve şiddetli mide ağrıları yaşayan kişilerin profesyonel sağlık yardımına başvurmasını önerdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın