Yeni Günaydın
Geri

Kritik MGK Bugün Toplanıyor! İşte Masadaki Konu Başlıkları!..

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu yıl 4'üncü kez yine yoğun gündemle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak.
Kritik MGK Bugün Toplanıyor! İşte Masadaki Konu Başlıkları!..
Haberler / Gündem
25 Temmuz 2024 Perşembe 10:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında bugün toplanması planlanıyor. Toplantıda yurtiçi ve sınır ötesinde azim ve kararlılıkla gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonları hakkında kurula bilgi sunulacak. Irak sınırında güvenlik çemberi oluşturulmasına ilişkin atılan adımlar değerlendirilecek.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu yıl 4'üncü kez yine yoğun gündemle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak.

Sabah’ın haberine göre kritik MGK'da, terörle mücadele, Suriye ve Yunanistan normalleşme süreci ile beraber küresel ve bölgesel gelişmelerin değerlendirileceği toplantıda Rusya-Ukrayna Savaşı ve Kafkasya'da son durum görüşülecek.

TERÖRLE MÜCADELE

Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturacağız" açıklamasının ardından, öngörülemez, alışılmadık, süratli ve sürekli operasyonlarla terörün nefesi kesiliyor.

Terörle mücadelede genişleme doktrini kapsamında atılan adımların çıktıları MGK'da masada olacak.

Irak hükümetinin resmi yazışmalarda PKK için "yasaklı örgüt" ifadesi kullanılması talimatı vermesi dahil Irak ile gerçekleştirilen temaslar neticesinde terörle mücadele konusunda elde edilen kazanımlar görüşülecek.

SURİYE İLE NORMALLEŞME

Terörle mücadelenin bir diğer önemli ayağı olan Suriye'deki operasyonlar ve terör örgütü PKK/YPG/PYD'ye destek veren ülke ve yapılar değerlendirilecek.

Diğer taraftan Suriye hükümeti ile normalleşme kapsamında atılabilecek adımlar ve sahadaki son durum masaya yatırılacak.

İSRAİL'İN FİLİSTİN'E SALDIRILARI

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, yaşanan insani dram ve bölgesel yayılma riski MGK toplantısının bir diğer önemli gündem maddesi olacak.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Filistin halkına yönelik insanlık suçuna varan eylemleri, Ankara'nın diplomatik çabaları ve krizin yayılmasının önüne geçmek için iki devletli çözüm perspektifinde kalıcı barış için uluslararası mecralara verilecek mesajlar değerlendirilecek.

YUNANİSTAN İLE İLİŞKİLER

Mutlu Barış Harekatı’nın 50'nci yılı vesilesiyle KKTC'de gerçekleştirilen törenler öncesi ve sonrasında Yunan yetkililerden birbiri ardına gelen açıklamalar Ankara-Atina hattındaki normalleşme sürecini baltalamaya yönelik değerlendirmeler olarak değerlendirildi.

MGK'da Doğu Akdeniz ve Yunanistan ile ilişkilerle ilgili fikir alışverişinde bulunulması bekleniyor.

UKRAYNA SAVAŞI

Rusya-Ukrayna Savaşı ve Kafkasya'da son durum da MGK'da masaya yatırılacak konulardan olacak. İki ülke arasında diyalog zemini ve savaşın gidişatı bölgesel gelişmeler bağlamında değerlendirilecek.

Öte yandan Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sürecin de MGK'da ele alınacak başlıklardan olması öngörülüyor.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın