Yeni Günaydın
Geri

Köpek Yılı Doğumlular Dikkat! Bu Şirkette İş Bulmanız Zorlaştı!

Sanxing Taşımacılık'ın başkanı ejderha yılında doğdu ve "ejderhalarla köpekler iyi geçinmez"
Köpek Yılı Doğumlular Dikkat! Bu Şirkette İş Bulmanız Zorlaştı!
Haberler / Dünya
10 Ağustos 2024 Cumartesi 03:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çinli bir şirket, patrona kötü şans getireceği korkusuyla köpek yılında doğanların iş başvurusu yapmasını yasakladı.

Morning Post, Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinde bulunan Sanxing Taşımacılık'ın aylık 3 bin ila 4 bin yuan (yaklaşık 14 bin ila 18 bin TL) maaşlı tezgahtar pozisyonu için bir iş ilanı açtığını fakat köpek yılında doğan kimsenin başvurmasına gerek olmadığını vurguladığını bildirdi.  

Çin burç sistemi, her yılın bir hayvana denk düştüğü, tekrar eden 12 yıllık bir döngü. Herkes, doğum yılına göre yin veya yang enerjisi ve 5 adet Çin burcu elementinden biriyle (toprak, metal, su, tahta, ateş) eşleştiriliyor. Kişinin burcunun karakterini, kariyerini, ilişkilerini ve şansını etkilediğine inanılıyor.

Sanxing'in iş ilanı dikkat çekmeye başladıktan sonra bir çalışan, 2 Ağustos'ta Hubei Television'a köpek yılında doğan birinin başvurusunu ne kadar kalifiye olursa olsun değerlendirmeyeceklerini çünkü şirketin başında bir "ejderha" bulunduğunu ve "ejderhalarla köpeklerin iyi geçinmediğini" söyledi.

Çalışan, başvuranlardan tüm koşulları karşılamayanların da "burçları köpek olmadığı sürece" değerlendirileceğini ekledi.

En son köpek yılı 2018'deydi. Önceki yıllarsa 2006, 1994, 1982, 1970, 1958, 1946 ve 1934'tü.

Çin burcu kurallarına göre köpek yılında doğan insanlar, ejderha yılında doğanların tam karşısında yer alıyor ve bu kişilerin ilişkileri büyük bir ihtimalle çatışma dolu oluyor.

Sanxing'in iş ilanı sosyal medyada "fazla batıl inançlı" olduğu yönünde ağır eleştiriler aldı.

Bir Weibo kullanıcısı şöyle dedi:

Patronum bana doğum günümü ve burcumu sordu ve sabah erken doğduğumu ve burcumun horoz olduğunu öğrendikten sonra çok çalışacağımı düşünerek beni işe aldı.

Bir başkası "35 yaşından sonra iş bulmanın zorlaşacağını hep düşünürdüm fakat sorunun burcum olmasını beklemiyordum" dedi.

İnsanları burçlarına göre işe almak daha önce duyulmamış bir şey değil. Hatta durum tam tersine de dönebiliyor, bazı potansiyel çalışanlar, burç uyumsuzluğu sebebiyle iş tekliflerini reddediyor.

Geçmişte Hong Kong'daki bir seyahat acentesi, bir iş ilanında net bir şekilde ikizler, terazi veya kova burcundaki insanları işe almak istediğini belirtmişti.  

Çin'in Çongçing eyaletinden bir kadın, kendisi aslan, müdürüyse balık olduğu için bir işi reddetmişti.  

The New Republic, 23 Ağustos ile 22 Eylül arasında doğan başaklar, kişiliklerinin "seçici, şımarık ve obsesif-takıntılı olma derecesinde titiz" olma eğilimleri yüzünden işe alınmakta en çok zorlanan kişiler olduğunu bildirdi.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın