Yeni Günaydın
Geri

Kocaeli'nde 'Canlı Bomba' Mesajcısına Tutuklama!

Kocaeli'de toplu taşıma araçlarındaki bilgilendirme ekranlarına yapılan sahte "canlı bomba" mesajı şehirde büyük panik yarattı.
Kocaeli'nde 'Canlı Bomba' Mesajcısına Tutuklama!
Haberler / Gündem
4 Eylül 2024 Çarşamba 08:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli’deki toplu taşıma araçlarında sahte "canlı bomba" ihbarı paniğe neden olmuştu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında iki kişi gözaltına alındı, şüphelilerden biri tutuklandı.

Kocaeli'de toplu taşıma araçlarındaki bilgilendirme ekranlarına yapılan sahte "canlı bomba" mesajı şehirde büyük panik yarattı. 31 Ağustos günü saat 16.20'de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı UlaşımPark otobüsleri ve özel halk otobüslerinde görülen mesaj, yolcuları ve şoförleri alarma geçirdi. "Acilen yolcuları indirin, canlı bomba tehlikesi var" şeklindeki sahte ihbar sonrası araçlar acil durdurularak yolcular tahliye edildi. Olay yerine hızla polis ekipleri sevk edilerek müdahale başlatıldı.

Yapılan incelemelerde, söz konusu mesajların yetkisiz erişim yoluyla sistemlere sızılarak gönderildiği belirlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve Kentkart yetkililerinden oluşan kriz masası, olayın kötü niyetli kişiler tarafından gerçekleştirildiğini ve bilgilendirme sistemlerine erişim sağlandığını açıkladı. Diğer sistemlerin ise güvende olduğu vurgulandı.

Gün içerisinde 'E-Komobil' uygulamasında yapılan başka bir uyarıda kendilerini "Cund el Aksa" terör örgütü olarak tanıtan kişilerce sistemin ele geçirildiği paylaşıldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Kocaeli Valiliği, sahte ihbarın halkı yanlış yönlendirmeye yönelik bir girişim olduğunu ve olayın titizlikle incelendiğini belirtti. Yetkililer, halkın güvenliğini sağlamak adına adli sürecin hızla başlatıldığını ve gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu.

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Bu kapsamda başlatılan soruşturma sonucunda, olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen iki kişi, M.K.Ş. ve A.D., 31 Ağustos’ta Diyarbakır'da yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.D. çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanırken, M.K.Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın