Yeni Günaydın
Geri

Bakan Tunç: 'O Karanlık Dönemler Kapanmıştır'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" yeminiyle gündem olan teğmenlerle ilgili önemli bir açıklama gönderdi
Bakan Tunç: 'O Karanlık Dönemler Kapanmıştır'
Haberler / Gündem
4 Eylül 2024 Çarşamba 03:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

tv100'ün ilgiyle izlenen programlarından Cansu Canan Özgen'in sunduğu Özgür İfade programına Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" yeminiyle gündem olan teğmenlerle ilgili önemli bir açıklama gönderdi. Bakan Tunç, teğmenlerin yemini üzerinden "darbe" algısı oluşturmaya çalışanların varlığına dikkat çekerek "O karanlık dönemler kapanmıştır." ifadelerini kullandı.

Cansu Canan Özgen'in sunduğu Özgür İfade programı bu hafta da izleyicileri ekran başına bağladı. Programa Avukat Prof. Dr. Ersan Şen, eski CHP Milletvekili Erdal Aksünger, tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı ve Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Yaşar Baş konuk oldu.

Gazeteci Hacı Yakışıklı, programda Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüştüğünü belirterek Tunç'un, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganıyla yemin eden teğmenler hakkındaki açıklamasını paylaştı.

"ORDUMUZ PEYGAMBER OCAĞIDIR"

Yakışıklı, Bakan Tunç'un açıklamasında şu ifadeleri kullandığını bildirdi:

"Ordumuz peygamber ocağıdır. Milletimiz bizim başımızın tacıdır. Tıpkı Anayasamızda belirtilen Türkiye Cumhuriyeti'nin nitelikleri gibi, tıpkı bu milletin ortak değeri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi, tıpkı bu ülkenin bölünmez bütünlüğü gibi.

Burada Atatürk'ün adından rahatsızlık duyulması söz konusu olamaz. Lafı bağlamındna koparıp bir yerlere çekmenin kimseye faydası yoktur.

"MANŞETLERLE İKTİDARA PARMAK SALLAMADILAR MI?

Teğmenlerin yeminini kullanarak bunun üzerinden bir algı oluşturmaya çalışanlar eski vesayet dönemini özleyener, buradan bir beklentiyle darbe hayali kuranlara yönelik bir tepkidir ifade etmeye çalıştığım.

Burada bir disiplinsiz davranış, eylem söz konusuysa bununla ilgili işlemi bağlı oldukları kurum yerine getirir. Unutmayalım ki ülkemizde birileri "Genç Subaylar Tedirgin" gazete manşetleriyle mevcut hükümete parmak sallamadılar mı?

Şimdi yine aynı zihniyetin temsilcileri teğmenler üzerinden bir işaret almış gibi hareket etmeye çalışıyor. O karanlık dönemler kapanmıştır ve bu vesayet beklentisi içinde olanlara milletimiz geçit vermeyeceklerdir. Bizim söylemimiz de itiraz noktamız da budur. Konuyu farklı yerlere çekmeye gerek yok.

 Yoksa teğmenlerin kutlamasına mezuniyet coşkusunu yaşamasına kimsenini itirazı olamaz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın