Yeni Günaydın
Geri

Kırım Köprüsü'nün Hikayesi!

Rusya ve Kırım arasındaki köprünün hikayesi...
Kırım Köprüsü'nün Hikayesi!
Haberler / Dünya
11 Ekim 2022 Salı 16:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

2018'de Putin tarafından 3,6 milyar dolar maliyetle açılışı yapılan köprü, 19 kilometre uzunluğunda.

Rusya ile Kırım'ı birbirine bağlayan köprü, 8 Ekim Cumartesi günü, birden fazla şeridine zarar veren büyük bir patlamaya sahne oldu.

Peki, bu köprünün hikayesi nedir?

Kerç Boğazı üzerine inşa edilmiş olan 19 kilometre uzunluğundaki bu köprü, Rusya'nın ulaşım ağı ile Moskova'nın 2014 yılında Ukrayna'dan ilhak ettiği Kırım arasındaki tek doğrudan bağlantı.

Köprü, 2018 yılında kamyonlardan birini sürerek, büyük bir kutlamayla açılışını yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in öncü projesiydi.

Biri kara diğeri demiryolu olmak üzere iki ayrı yoldan oluşan köprü, Karadeniz ile Azak Denizi arasında gemilerin geçtiği bir noktanın üzerinde bulunuyor.

Şarku'l Avsat'ın edindiği bilgilere göre, 3,6 milyar dolara mal edilen köprü, Putin'in yakın müttefiki ve judo arkadaşı olan Arkadi Rotenberg'in sahibi olduğu şirket tarafından inşa edildi.

Köprü, Kırım'a akaryakıt, gıda ve diğer ürünlerin sağlanması açısından önemli. Ayrıca yarımadada, tarihsel olarak Rus Karadeniz Filosunun üssü olan Sivastopol limanı da bulunuyor.

Köprü, Moskova'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya saldırması ve Kırım'dan Ukrayna'nın güneyindeki Herson bölgesinin büyük bir bölümü ve komşu Zaporijya bölgesinin bazı kısımlarını kontrol altına almak için kuvvet göndermesinden sonra Rus kuvvetleri için önemli bir tedarik yolu haline geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan açıklamada, bu kuvvetlerin tedariklerini mevcut kara ve deniz yollarından sürdürebileceği bildirildi.

Patlama yolun bazı kısımlarının çökmesine neden oldu.

Patlamanın ardından trafik durduruldu. Bununla birlikte akşam saatlerinde otomobil ve otobüslerin sağlam kalan şeritleri kullanarak karşılıklı yönlerde köprüyü geçmesine izin verilirken, ağır vasıtalar feribotla geçmek için beklemek zorunda kaldı.

Rus yetkililer, trenlerin Cumartesi akşamı yeniden seferlere başladığını ve gemi trafiğinin patlamadan etkilenmediğini duyurdu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın