Yeni Günaydın
Geri

Katz'ın Küstah Paylaşımına Türkiye'den Peş Peşe Tepkiler!

"İnsanları katleden bir hükümetin mensubu olarak Türkiye’ye mesaj vermeye kalkmak sizin haddinize değildir"
Katz'ın Küstah Paylaşımına Türkiye'den Peş Peşe Tepkiler!
Haberler / Politika
3 Ağustos 2024 Cumartesi 04:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak paylaştığı tweete siyasilerden peş peşe tepki geldi.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, X hesabından yaptığı paylaşımda bir kez daha küstah ifadelerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı. Katz "Tüm özgür dünyanın duruşuna karşı, sadece Hamas'ın katillerine ve tecavüzcülerine verdiği destek uğruna Türkiye'yi bir diktatörlüğe dönüştürüyor. Türkiye'de 57 milyon kullanıcısı olan Instagram'ı engelliyor, İsrailli bir atlet bir Türk atleti yendi diye spor yayınlarını kesiyor, Türkiye'nin askeri ihtilaf içinde olmadığı demokratik bir ülkeyi işgal etmekle tehdit ediyor ve ticari ilişkileri keserek Türk ihracatçılarına yıllık 6 milyar dolar zarar veriyor. Erdoğan, bilimsel, kültürel, teknolojik ve ekonomik kabiliyetlere sahip bir Türk devletini alıp yok ediyor, ilerici ve müreffeh bir Türkiye inşa eden Atatürk'ün mirasını ortadan kaldırıyor. Her şeyin güzel olacağı günler için umut edelim." diyerek paylaştığı tweetinin sonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu etiketledi. 

Katz'ın paylaşımına tepkiler peş peşe geldi.

YILMAZ: HER ŞEYİN GÜZEL OLACAĞI GÜN; FİLİSTİN HALKININ ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTUĞU GÜNDÜR
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: İşgal altındaki Gazze’de masum çocukları ve sivil halkı katledenlerin ne Türkiye’yi ne Sayın Cumhurbaşkanımızın adını ne de özgürlük ve demokrasi kavramını ağızlarına almak hadlerine değildir. Defalarca sandıkta aziz milletimizin temiz oylarıyla seçilen, demokrasi ve kalkınma yolunda ülkemize sayısız eser ve hizmetler kazandıran, zalimlerin yüzüne karşı hakkı haykırmaktan hiç bir zaman geri durmayan Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaşamaktan ve kendisinin yol arkadaşları olmaktan onur duyuyoruz. Her şeyin güzel olacağı gün; Filistin halkının özgürlüğüne kavuştuğu, Netanyahu yönetiminin ise mazlum ve savunmasız bir halka karşı işledikleri suçların karşılığını uluslararası hukuk önünde bulacağı gündür.

KILIÇ: BARBARLIĞINIZ VE YAPTIĞINIZ SOYKIRIM SONUNUZ OLACAK
Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç: Katil bir hükümetin görünen kirli yüzüsün! Recep Tayyip ERDOĞAN adını ağzına almak senin haddine değil! Şunu unutma ki Türkiye Cumhuriyeti yaptıklarınızı tarihe not düşmüştür. Barbarlığınız ve yaptığınız soykırım sonunuz olacak" dedi.

FİDAN: BU ŞAHIS SOYKIRIMCI NETANYAHU HÜKÜMETİ’NİN HADSİZLİK VE ARSIZLIK ABİDESİDİR.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Israel Katz’ın, Dışişleri Bakanlığı yapmak yerine, ülkemizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı kendi hezeyanlarına sürekli konu etmesi tam bir hastalık halidir. Kabinedeki varlığı, iftira ve yalan kusma saplantısından ibaret olan bu şahıs soykırımcı Netanyahu Hükümeti’nin hadsizlik ve arsızlık abidesidir.

YERLİKAYA: İNSANLARI KATLEDEN BİR HÜKÜMETİN MENSUBU OLARAK TÜRKİYE’YE MESAJ VERMEYE KALKMAK SİZİN HADDİNİZE DEĞİLDİR
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: İsrailli bakanın hadsizlikleri devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, her daim milletinin gönlündedir. 22 yıldır süregelen AK Parti iktidarları ülkemizi her alanda ileriye taşımış ve taşımaya devam etmektedir. Çocukları, kadınları, yaşlıları acımasızsa katleden bir hükümetin mensubu olarak Türkiye’ye mesaj vermeye kalkmak sizin haddinize değildir. Biz mazlumların, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz 

TUNÇ: ERDOĞAN'IN LİDERLİĞİNDE HAKİKATİ HAYKIRMAYA, FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Filistin'de 40 bin masum sivili katleden soykırımcı İsrail'in eli kanlı Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik aşağılık açıklamalarını şiddetle kınıyorum. Savaş suçlusu caniler ve kandan beslenenler ne Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ne de Cumhurbaşkanımızın insanlık için, mazlumlar için, barış için, adalet için verdiği mücadeleyi anlayamaz. Suçluluk psikolojisiyle çirkinleşen bebek katilleri, insanlık vicdanında mahkum oldukları gibi uluslararası hukuk önünde de mutlaka mahkum olacaklar ve hak ettikleri cezayı çekeceklerdir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde her zaman hakkı ve hakikati haykırmaya, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

URALOĞLU: FİLİSTİN ÖZGÜR OLANA DEK SUSMAYACAĞIZ…
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Katil devletin hadsiz Bakanı; Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan , Filistin dahil bütün mazlum coğrafyaların umududur. Siz önce elinize bulaşan bebeklerin, çocukların, kadınların kanlarının hesabını vereceksiniz. Suçlusunuz ve er yada geç yargılanacaksınız. Ayrıca hangi sosyal medya mecrası olursa olsun herkes Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yasalarına uymak zorundadır. Yasaları uygularken sizin ne düşündüğünüze bakacak değiliz hadsizler. Bir kez daha ve yüksek sesle tekrarlıyoruz: “Filistin özgür olana dek susmayacağız…” 

BOLAT: CUMHURBAŞKANIMIZIN CESUR DURUŞU İLE MAZLUMLARIN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEKTİR.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Bunca zamandır kadın, çocuk demeden masumları acımasızca devlet eliyle katleden basiretsiz bir hükümetin, yine aynı basiretsizlikteki Bakanının Cumhurbaşkanımızı ve ülkemizi hedef alan sözleri tümüyle yok hükmündedir. Masumların kanıyla beslenen soykırımcı katiller, uluslararası kamuoyunun vicdanında her zaman işledikleri insanlık suçu ile anılmaya devam edeceklerdir. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği hakikatler ise, insanlık onurunun ve adaletin simgesi olarak kalacaktır. İsrail hükümetinin, bu tür saldırgan ve alçakça söylemlerle kendi vahşetini örtbas etmeye çalışması nafiledir. Adalet er ya da geç tecelli edecek ve tüm dünyaya gerçeklerin ne olduğunu gösterecektir. Bu vesileyle, işgal altında zulüm gören tüm Filistinli kardeşlerimize sabır ve direnişlerinde başarı diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanımızın cesur duruşu ile mazlumların yanında olmayı sürdürecektir.

ERSOY: SİZLER TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNDE YERİNİZİ ALACAKSINIZ!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan 'ın haklı ve gür sesini bastırmaya sizin gibilerin gücü asla yetmez! İsrail Dışişleri Bakanının Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ifadeleri bizim için yok hükmündedir. Bizler Filistin davasının en güçlü savunucuları olmaya devam ederken sizler tarihin çöplüğünde yerinizi alacaksınız!

TEKİN: YARGILANACAKLAR!
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı sürekli hedef alan hadsiz paylaşımları bir suçluluk psikolojisidir. Sivil yerleşim alanlarını, hatta kampları bombalayan; çocuk, yaşlı, kadın demeden masum insanlara kıyarak acımasızca öldüren bir kabine üyesinin sözleri yok hükmündedir. İsrail hükümeti işledikleri suçlardan ötürü vicdanlarda yargılandığı gibi hukuk önünde de eninde sonunda yargılanacaklardır.

BAK: TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN BAYRAĞINA VE CUMHURBAŞKANINA O NECİS DİLİNİZİ UZATMANIN BEDELİNİ ÖDERSİNİZ
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak: Kişi kendinden bilir işi… Yıllardır döktüğü kanla, işlediği cinayetlerle ve mazlumlara reva gördüğü zulümle meşhur olmuş bir devletin bakanı için cüretkâr sözler! Türkiye, ülkelerden bir ülke değildir! Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağına ve Cumhurbaşkanına o necis dilinizi uzatmanın bedelini ödersiniz. Filistin halkının yanında durmaktan vazgeçmeyeceğiz.

BAYRAKTAR: AHLAKSIZ TAVIR!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Uluslararası hukuku hiçe sayarak tüm savaş suçlarını işleyen bir ülkenin dışişleri bakanının Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan ’a mesnetsiz yakıştırmaları tam da onlara yakışan ahlaksız bir tavırdır. Tüm dünyanın gözü önünde sivilleri katleden ve hukuksuzca Filistinli kardeşlerimizin topraklarını işgal eden bir devletin bize söyleyecek bir sözü olamaz. Cumhurbaşkanımız’ın önderliğinde AK Parti hükümetleri ülkemizi her alanda ileriye taşımakla kalmamış, mazlum halkların sesi olmaya da devam etmiştir.

GÖKTAŞ: ER YA DA GEÇ BU İNSANLIK DIŞI VAHŞETİN HESABINI ADALET ÖNÜNDE VERECEKSİNİZ
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: Eli kanlı katiller ve soykırım suçluları, dünya barışını her platformda gür bir sesle savunan Sayın Cumhurbaşkanımızın adını dahi anamazlar! Türkiye tarihin doğru tarafında durmaya devam ederken siz ne yaparsanız yapın Gazze'de işlediğiniz soykırımın üstünü kapatamayacak ve er ya da geç bu insanlık dışı vahşetin hesabını adalet önünde vereceksiniz.

ÖMER ÇELİK:  İSRAİL’İN NAZİ KAFALI DIŞİŞLERİ BAKANI KATZ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve  Sözcüsü Ömer Çelik: İsrail’in NAZİ kafalı Dışişleri Bakanı Katz’ın Devletimizi ve Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklaması bir soykırımcı katilin hezeyanıdır. Soykırımcı hükümetin Dışişleri Bakanı olan Katz, demokrasi ve özgür dünya adına konuşabilecek son kişi bile değildir. Cumhurbaşkanımızın izlediği Filistin politikası, özgür dünyanın gerçek iradesidir. Özgür dünyanın gür sesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Nazilerin ve katillerin sesi ise Netanyahu ve Katz gibilerdir. Netanyahu hükümeti, işledikleri soykırım suçları nedeniyle er ya da geç yargılanacaktır.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın