Yeni Günaydın
Geri

Özgür Özel'den Instagram Tepkisi!

"Tamamen saçmalık, tamamen yanlış"
Özgür Özel'den Instagram Tepkisi!
Haberler / Politika
2 Ağustos 2024 Cuma 19:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Instagram uygulamasına erişim engeli getirilmesine tepki gösterdi. Özel, "Bunların kurtulmanın tek yolu var, sandıktan başka çare yok." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Instagram uygulamasına erişim engeli getirilmesine ilişkin olarak, "Tamamen saçmalık, tamamen yanlış" yorumunu yaptı. Daha önce de Wikipedia'ya erişim engeli getirildiğini hatırlatan Özel, "Wikipedia'yı kapatmışlardı. Genç seçmenler yasakçı zihniyete dersini vermişti. Genel seçimlerde de hep beraber bunlardan kurtulacağız."dedi.

Özel, "Küresel ve ulusal saçmalık yaşanıyor. Instagram ve Facebook'un sahibi Meta'nın Haniye ile ilgili paylaşımlardan dolayı kısıtlama getirmesi, ulusal saçmalık da bunu protesto etmek için Instagram'ın tamamen kapatılması. İkisinin de kabul edilebilir tarafı yok." ifadesini kullandı.

Özel şunları kaydetti: 

-Bu tip bir hizmet sağlayıcının, böyle bir sosyal medya ortamının kendi ülkesinin çıkarlarını ya da kendi ülkesini eleştirildiği durumda özgürlükleri kısıtlaması kendi bindiği dalı kesmektir.  

-Orası bir özgürlük ortamı, özgürce ve kısıtlanmadan paylaşılabilmeli. Bunu kısıtlayan Meta da yanlış yapıyor. Dünya kadar insan oradan haberleşiyor, ticaret yapıyor, dünya kadar genç kullanıyor. 

-Tamamen saçmalık, tamamen yanlış. Bu kararı hangi kafa nasıl alıyor? Tamamen kabul edilemez sansürcü zihniyet. Bütün gençlere şunu anlatmak istiyorum: Bugün Türkiye'yi yönetenler canları istediğinde 2-3 gün Instagram'ı kapatabiliyorlar. Wikipedia'yı kapatmışlardı. Genç seçmenler yasakçı zihniyete dersini vermişti. Genel seçimlerde de hep beraber bunlardan kurtulacağız. 

-Bir daha Türkiye'de internet ve sosyal medya erişimine yasak gelmeyecek. Bunlara yasak gelmemesi için gençlerin iktidarı iktidardan yasaklaması gerekiyor. 

AYM KARARI

-İletişim Başkanlığı sansürün başkanlığı olamaz diyorduk. Onlar o kanunu yaptılar. AYM'den iptal edilecek demiştik. İptal edildi. İptal edilmesini duyuran Twitter paylaşımı kondu, birkaç dakika sonra tweet silindi, ardından da AYM'nin sitesine erişim engellendi.

Nasıl bir memlekette yaşıyoruz? AYM kararları herkes için bağlayıcıdır. Bugün yaşananlar bizim ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor. Bunun adı sansürcülüktür. 

SANDIKTAN BAŞKA ÇARE YOK

-Bunların kurtulmanın tek yolu var sandıktan başka çare yok. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın