Yeni Günaydın
Geri

Kadın Nüfusunun Yüzde 65'inin Herhangi Bir Geliri Yok!

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu'nun paylaştığı rakamlara göre, kadın nüfusunun yüzde 65'inin herhangi bir geliri bulunmuyor.
Kadın Nüfusunun Yüzde 65'inin Herhangi Bir Geliri Yok!
Haberler / Yaşam
26 Eylül 2024 Perşembe 06:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye'de çalışma yaşındaki kadın nüfusunun yüzde 35,8'inin iş gücünde olduğunu ifade ederek, "Bir diğer deyişle kadın nüfusunun yüzde 65'inin herhangi bir geliri yok" dedi.

Bezircioğlu, "Sürdürülebilirlik Raporu"nun açıklandığı toplantıda, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yoksulluk ve yaşam koşulları istatistiklerine göre, yoksulluk oranının 2023 yılında yüzde 13,9 olduğunu belirterek "Dünyaya kıyasla daha iyi durumdayız. Evet ama yapacak çok da işimiz olduğunu biliyoruz" dedi.

"Finansal kapsayıcılık kadınların kendi özgürlüğünü kazanması için çok önemli." diyen Bezircioğlu, "Unutmayalım ki Türkiye'de çalışma yaşındaki kadın nüfusunun ne yazık ki sadece yüzde 35,8'i iş gücünde. Bir diğer deyişle kadın nüfusunun yüzde 65'inin herhangi bir geliri yok. Türkiye'de 2 kadından 1'inin banka hesabı yok" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın