Yeni Günaydın
Geri

İzmir'de Helikopter Baraja Düştü: 3 Ölü!

İzmir'in Menderes ilçesinde meydana gelen orman yangınına müdahale eden bir helikopter, su aldığı esnada Tahtalı Barajı'na düştü.
İzmir'de Helikopter Baraja Düştü: 3 Ölü!
Haberler / Gündem
18 Eylül 2023 Pazartesi 10:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'in Menderes ilçesinde meydana gelen orman yangınına müdahale eden bir helikopter, su aldığı esnada Tahtalı Barajı'na düştü. Mürettebattan 1 kişiye sağ ulaşılırken, 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Yangının kontrol altına alındığını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Kurtarılan personelin hayati tehlikesi yok." dedi. Menderes Belediyesi Başkanı Erkan Özkan ise, '3 mürettebatımızın hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendik. Mürettebatımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum.' açıklamasında bulundu.

Menderes ilçesine bağlı Keler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Tahtalı Barajı havzasında geniş bir alana yayılan yangının, sarp arazide etkili olması nedeniyle karadan ve havadan ekip sayısı artırıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 9 uçak, 3'ü gece görüşlü olmak üzere 20 helikopter, 54 arazöz, 20 su ikmal aracı, 10 dozer, 10 ilk müdahale aracı ile 500 personel yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Yerleşim birimlerini tehdit etmeyen yangında, tedbiren Menderes ilçe merkezi ile Gümüldür mevkiindeki mahalleleri birbirine bağlayan kara yolu trafiğe kapatıldı.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tahtalı Baraj havzasına gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından açıklamalarda bulunan Bakan Yumaklı, “Dün 3 farklı yerde Adana, Bolu ve burada orman yangını çıktı. Buradaki yangına arkadaşlarımız kısa sürede müdahil oldu. 3 yangın da eş zamanlı sürerken önce Bolu, ardından da Adana kontrol altına alındı. Buranın enerjisi de büyük oranda düşürüldü. Arkadaşlarımız artık kısmen kontrol altına alma çalışmalarını gerçekleştirdiler. Burada 3’ü gece görüşlü olmak üzere 20'ye yakın helikopter ve 500 de personel ile diğer kara araçları vardı. Havanın kararmasıyla gece görüşlü helikopterler soğutma çalışmalarına devam ettiler. Bu yangın da kontrol altına alınmış durumda" dedi.

BAKAN YUMAKLI: ENKAZIN YERİ TESPİT EDİLDİ

Kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirten Bakan Yumaklı, şunları söyledi:

“Helikopter yakıt ikmali yaptıktan sonra soğutma yapmak için buraya yönlendi ve saat 23.53 itibariyle helikopterden bağlantı alınamadı. Daha sonra arkadaşlarımızın araştırmasıyla birlikte burada bir helikopterin kazaya uğradığı tespit edildi. Daha sonra Sayın Valimizin koordinasyonunda AFAD, UMKE, Sahil Güvenlik, polis, jandarma tüm ekipler burada seferber oldular. Helikopterde 3’ü Kırgız 4 personel vardı. Kırgız uyruklu personellerden bir tanesi kurtarıldı. Şu anda hastanede.

Yoğun bakımda ancak aldığımız bilgiye göre sabah itibarıyla herhangi bir hayati tehlikesi yok. Daha sonra ekiplerin gece boyu helikopteri ve diğer personeli arama çalışmaları devam etti. Sabahın ilk ışıklarına kadar özellikle sonarlar da dahil olmak üzere bütün bu bahsettiğim kurumlarımız aradılar. Tespit edilen yer görüş mesafesinde olan yer. Ancak görüş mesafesi çok düşük olduğu için şu anda arkadaşlarımız net bir şey söyleyemiyorlar.

Dalgıçlarımız tabii el yordamıyla tam enkazın orada olduğunu tespit ettiler. Şimdi bu aşamadan sonra artık helikopterin çıkartılarak belli bir mesafeden sonra karaya çıkartılması işlemleri başlayacak. Bununla ilgili ekipler şu anda hazırlıklarını yapıyorlar. En kısa zamanda buradaki ilgili askeri birliklerin başındaki komutanımızla birlikte çalışmalara devam edecekler" ifadelerini kullandı.

Bakan Yumaklı, 'Menderes'e geçmiş olsun. Elbette bu çağrımızı tekrar edelim. Yangınla alakalı müdahale konusunda ormanın kahramanları her şeyi yapar. Ancak elbette ki en önemlisi bu yangının çıkmaması. Dolayısıyla ben tekraren buradan bütün vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum.' dedi.

YÜZEREK KARAYA ÇIKTI

Mürettebattın 4 kişi olduğu öğrenilirken kaza sonrası bir kişi yüzerek karaya çıktı.

ÜÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Menderes Belediyesi Başkanı Erkan Özkan, 'Menderes'imizde 16 Eylül Cumartesi günü çıkan orman yangınına müdahale ederken baraja düşen helikopterimizdeki 3 mürettebatımızın hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendik. Mürettebatımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun.' açıklamasında bulundu.

BAKAN YUMAKLI, BÖLGEYİ HAVADAN İNCELEDİ

İzmir'in Menderes ilçesinde dün saat 14.00 sıralarında çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle 20 saatte kontrol altına alındı.

Bölgedeki incelemelerini sürdüren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tahtalı Barajı'ndaki arama-kurtarma çalışmalarını ve kontrol altına alınan yangın sonrası yapılan soğutma çalışmalarını helikopterle inceledi.

ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ

İzmir'in Menderes ilçesinde Tahtalı Barajı'na düşen, 1 mürettebatın sağ kurtarıldığı, 3 mürettebat için ise arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği helikopter kazasında, enkazın yaklaşık 12 metre derinlikte olduğu tespit edildi. Bölgeye getirilen kurtarma balonları ekiplerce su altına indirerek helikoptere bağlandı. Ancak hava koşulları, suyun dibindeki akıntı ve görüş mesafesinin düşmesi üzerine çalışmalara ara verildi. Çalışmalar için yeni ekipmanların da istendiği öğrenilirken, arama kurtarma faaliyetlerinin yarın kaldığı yerden devam edeceği belirtildi.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın