Yeni Günaydın
Geri

ÖZEL: Mustafa Sarıgül: ' Kılıçdaroğlu'na Yapılan Vefasızlıktır!'

Özlem Uçar'ın Özel Röportajı
ÖZEL: Mustafa Sarıgül: ' Kılıçdaroğlu'na Yapılan Vefasızlıktır!'
Haberler / Gündem
18 Eylül 2023 Pazartesi 07:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP listelerinden Erzincan Milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül, partisi Türkiye Değişim Partisi'ni (TDP) kapatarak CHP'ye katılmıştı...

Sarıgül, CHP'ye bir oy daha kazandırmak, yerel seçimlere iyi şekilde hazırlanmak için çalışıyor...

Mustafa Sarıgül, CHP'nin kurultayında genel başkan adaylığını düşünmediğini, sonuna kadar Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açıkladı....

Sarıgül, YENİ GÜNAYDIN'dan Özlem Uçar'a konuştu....

İl il ilçe ilçe gezerek yerel seçimler için çalışıyorsunuz? Halk, CHP'ye kırgın mı? Nasıl bir tablo var?

Ben halkın içinde yaşıyorum. Sokaktayım. Çarşıda, pazardayım. Seçimlerde arzu edilen neticenin alınamamış olmasının yarattığı bir hayal kırıklığı var. Ancak yerel seçimlerin atmosferi farklıdır. Yerel seçimlerde rekabet ve siyaset daha yoğun yaşanır. Bu yoğunluk ve rekabet CHP seçmenini partisine sahip çıkmaya itecektir. CHP yerel seçimlerden başarıyla çıkar...

Yerel seçimlere adım adım yaklaşırken, CHP'nin büyükşehirlerde oy oranı nedir?

Benim elimde oy oranlarıyla ilgili yeni bir çalışma yok. Ancak CHP’li Büyükşehir belediye başkanları başarılıdır. Bu başarı sandığa yansıyacaktır. 1970’li yıllardan bu yana belediyecilik hizmetlerinde yenilikleri başlatan CHP’dir. CHP demek belediyecilik demektir.

BEN CHP'NİN BİR NEFERİYİM

Yaklaşan büyük kurultaydan neler bekliyorsunuz?

Büyük kurultayın partimizi geleceğe güvenle taşımasını bekliyorum. Kılıçdaroğlu liderliğinde yapılacak değişimlerin önünü açmasını bekliyorum. Parti üyesini ve parti örgütünü daha söz sahibi haline getirecek değişiklikler yapılmasını bekliyorum.

Kurultay istediğiniz gibi geçmezse, ne gibi zorluklar yaşanır?

CHP, 100 yıllık bir siyasi partidir. 100. yıla gelebilmesi örgütün sahip olduğu geleneği, birikimi ve gücü gösterir. CHP örgütü bu özellikleriyle kurultayı başarıyla bitirecektir

CHP Genel Başkanı olmayı düşünüyormusunuz?

Ben CHP’nin bir neferiyim. Genel başkanımın destekçisiyim. Öyle de kalmaya devam edeceğim.

ÖZGÜR ÖZEL'E BAŞARILAR DİLERİM

 CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Atatürk'ün partisini iktidar yapmak için Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı'na adaylığımı ilan ediyorum" dedi. Özel'in adaylık açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve CHP üyesi Prof. Örsan Kunter Öymen, demokratik haklarını kullanarak böyle bir yarışa giriyorlar. Kendilerine başarılar dilerim. Bundan sonra kurultay delegeleri konuşacak. Ben Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanlığında, genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğuna inanıyorum.

AK PARTİ'YE OY VERENLER PİŞMAN

Türkiye'yi karış karış geziyorsunuz, halkın son zamlardan ve vergilerden sonra AK Parti'ye bakışı nasıl?

Halkımız çok büyük bir geçim sıkıntısı içerisindedir. Ardı ardına gelen zamlarla alım gücü her gün azalmaktadır. Vergiler halkın sofrasından alınmakta, yoksullar daha çok vergi ödemektedir. Halk perişandır. Şikayetçidir. Kızgındır. Ak Partiye oy verenler pişmandır.

Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri de sığınmacılar... Bunun için nasıl bir yol haritası çizeceksiniz?

Genel başkanımız seçimlerden önce yol haritasını açıklamıştı. Sayın Kılıçdaroğlu “Türkiye'yi sığınmacı deposu yapmayacağız ve buradan çıkaracağız. Suriye ile de barışı sağlayacağız. Suriyeli kardeşlerimizi en geç 2 yıl içerisinde, ırkçılık yapmadan, kendi ülkelerine göndereceğiz. Yollarını, okullarını, kreşlerinin hepsini AB fonlarıyla yapacağız,” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA YAPILAN HAKSIZLIKTIR

Kemal Kılıçdaroğlu seçim yenilgisinden sonra hedef tahtası haline mi geldi?

İttifakta yer alan partilerin başkanları, yapılan seçimin kampanya mimarları, CHP’de etkili ve yetkili makam sahipleri, karar alıcıları dahil olmak üzere herkes ama herkes Kılıçdaroğlu’nu suçlayıp, ellerini yıkayıp kenara çekildiler. Bu haksızlıktır. Bu vefasızlıktır. Sayın Kılıçdaroğlu kimseyi suçlamadı, o masada yaşananları anlatmadı, siyasi nezaketini hiç bozmadı. Nerede kamera görseler, nerede gazeteci görseler koşup konuşanların, en azından Kılıçdaroğlu’nun nezaketine uygun davranmalarını beklerdim.

Kılıçdaroğlu CHP'den ayrılırsa size göre neler olur?

Kılıçdaroğlu’nun partiden ayrılması söz konusu değil. Delegeler partiyi bir belirsizliğe, bir maceraya, kaosa sokmazlar. Kılıçdaroğlu, kongreden genel başkan olarak çıkar.

CHP'Lİ KAMERA TUTKUNLARI ARKADAŞLAR YÜZÜNDEN SULAR DURULMUYOR

CHP'nin içinde son dönemde neden sular durulmuyor?

Hiç bir partide sular durgun değil ama CHP konuşuluyor. Bunun nedeni hem CHP içinden hem de dışından kaynaklanıyor. Ülkemizin asıl sorunlarının konuşulmasını engellemek isteyenler CHP’yi gündemde tutuyorlar. CHP’de kamera ve medya tutkunu arkadaşlar var bu arkadaşlar konuştukça sular durulmuyor izlenimi doğuyor.

ELİTLERİN DEĞİL HALKIN ADAMIYIM

Siyaset arenasında hakkınızın yendiği veya hak etmediğiniz suçlamalarla karşılaştınız mı?

Ben geldiğim her yere önce Allah’ın izni sonra halkımın desteğiyle geldim. Ben elitlerin değil milletin adamıyım. Siyasette tek güç halkın gücüdür. Bu güç arkanızda olduğu sürece ayakta kalırsınız. Benim uzun bir siyasi geçmişim var. Bu kadar süre siyasette olup da haksızlığa veya suçlamaya uğramayan olmaz. Ama ben buradayım onlar yoklar. Ben onların kaybedişlerini izliyorum.

CHP, yerel seçimlerde AK Partinin kalesi olan illerde nasıl bir tablo çizer... Mesala Konya, Malatya...

Mesele iyi aday bulmaktır. İyi aday halkın isteği adaydır. Halkın isteği adayı halka verirsek kaleler düşer. Siyasette hiçbir il hiçbir partinin kalesi olarak kalmaz. CHP bu seçimlerden başarıyla çıkacaktır.

YENİ GÜNAYDIN / ÖZLEM UÇAR

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın