Yeni Günaydın
Geri

İşte Türkiye'nin En Çok Sevdiği Sosyal Medya Uygulamaları!

Kapsamlı bir şekilde yapılan araştırmaya göre, tüm dünyada en çok sevilen ve sevilmeyen sosyal medya uygulamaları belli oldu.
İşte Türkiye'nin En Çok Sevdiği Sosyal Medya Uygulamaları!
Haberler / Medya
31 Temmuz 2024 Çarşamba 13:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kapsamlı bir şekilde yapılan araştırmaya göre, tüm dünyada en çok sevilen ve sevilmeyen sosyal medya uygulamaları belli oldu. İşte Türkiye'nin en çok ve en az sevdiği sosyal medya uygulamaları...

Yapılan yeni bir araştırma dünya genelinde en sevilen uygulamaları ortaya koydu. E-posta izleme hizmeti Mailsuite'in elde ettiği veriler bin 500 Google Play store yorumlarının karşılaştırılması sonucu elde edildi.

EN NEFRET EDİLEN SOSYAL MEDYA UYGULAMALARI

Dünya genelinde en az sevilen sosyal medya platformu Facebook oldu. Mark Zuckerberg'ün sahibi olduğu uygulama 39 ülkede en çok nefret edilen sosyal medya uygulaması olarak en düşük puanı aldı ve listenin ilk sırasına yerleşti.

Hemen arkasından mikroblog platformu Reddit geldi ve 30 ülkede en kötü puan alan uygulama olarak derecelendirildi. Zuckerberg'ün sahibi olduğu diğer siteler Instagram ve Threads ise en çok nefret edilen ilk beş site arasına girdi.

X TARTIŞMAYLA KARŞI KARŞIYA

X, dünya genelinde 10 ülkede en az popüler uygulama olarak, en çok nefret edilenler listesinde üçüncü sırada yerini aldı. Elon Musk'ın Ekim 2022'de uygulamayı satın almasından bu yana sosyal medya sitesi bir dizi tartışmayla karşı karşıya kaldı.

Musk'ın, moderasyondaki kesintileri ve nefret söylemine karşı gevşek tutumu nedeniyle sert eleştirilerle karşı karşıya kalması, birçok reklamverenin platformdan uzaklaşmasına neden oldu.

EN SEVİLEN SOSYAL MEDYA UYGULAMALARI

Ancak tüm sosyal medya uygulamaları bu kadar tepki çekmiyor ve birçoğu kullanıcıları tarafından çok seviliyor. Özellikle kısa video paylaşım platformu TikTok, dünya genelinde 30 ülkede ilk sırada yer alarak en çok sevilen platform olarak öne çıkıyor.

Çinli ByteDance şirketi tarafından 2016 yılında kurulan uygulama, kısa sürede dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri haline gelirken, özellikle genç nesil tarafından tercih ediliyor. Ancak TikTok, sözde güvenlik açıkları ve Çinli ana şirketleriyle bağlantıları nedeniyle giderek daha fazla incelemeye tabi tutuluyor.

LIKEE İLK 5'TE

Bu durum, bazı senatörlerin uygulamayı ABD'de yasaklamak için çaba sarf etmesine yol açtı. Dolayısıyla ABD'de TikTok yerine BeReal'in zirveye oturması pek de şaşırtıcı değil. En sevilen ilk beş uygulama arasına sürpriz bir şekilde giren uygulama ise pek bilinmeyen TikTok benzeri uygulama Likee oldu.

Bu video paylaşım uygulaması Kuveyt, Bahreyn, Katar, Umman, Letonya ve Moldova'nın Google Play Store'unda en yüksek puan alan uygulama oldu. Ülke bazında en sevilen diğer 5 uygulama ise Threads, Facebook, Instagram oldu. Threads 15 ülkede, Facebook 12 ülkede, Instagram ise 9 ülkede en sevilen uygulama oldu.

İŞTE TÜRKİYE'NİN SOSYAL MEDYA ANALİZİ

Türkiye verilerine göre X, eski adıyla twitter ülke genelinde en az sevilen uygulama oldu. Türk kullanıcıların en çok sevdiği uygulama ise dünya genelinde olduğu gibi TikTok olarak belirlendi.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın