Yeni Günaydın
Geri

İşte İş Hayatınızda Mutlu Olmanın Yolları...

İş yerinizde mutlu olmanın farklı yollarını öğrenmek, kişisel ve profesyonel olarak gelişmenize yardımcı olabilir.
İşte İş Hayatınızda Mutlu Olmanın Yolları...
Haberler / Yaşam
6 Haziran 2023 Salı 10:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İş yerinizde kendinizi mutlu hissetmek, ruh sağlığınızı, üretkenliğinizi ve itibarınızı geliştirmek de dahil olmak üzere, birçok nedenden dolayı önemlidir. Ayrıca zamanınızın çoğunun geçtiği iş yerinizde mutlu olmanın farklı yollarını öğrenmek, kişisel ve profesyonel olarak gelişmenize yardımcı olabilir. İşte iş hayatınızda mutlu olmanın yolları...

1- İŞİNİZİN BİR ANLAMI OLDUĞUNU BİLİN

Hangi sektörde çalışırsanız çalışın, unvanınız ne olursa olsun sorumluluklarınız önemlidir. Kuruluşunuz, hedeflerine ulaşma konusunda size güvenebilir. Bu durum işinizi anlamlı kılarken daha mutlu hissetmenizi sağlayabilir.

2- KUTLAMAK İÇİN NEDENLER BULUN

Kutlamalar insanları mutlu edecektir. Bu sebeple bir ekip projesini bitirdikten sonra kutlama yapmayı düşünün. Öte yandan doğum günlerini, kişilerin diğer özel günlerini de kutlayabilirsiniz. Bu kutlamalar ister bir tebrik mesajı ister bir parti organizasyonuyla olabilir.

3- BİR HAYIR KURUMUNA BAĞIŞTA BULUNUN

Kazandığınız parayla çalışmalarını takdir ettiğiniz bir hayır kurumuna destek olun. Büyük bir amaca katkıda bulunduğunuzu bilmek, dünyada daha büyük bir fark yarattığınızı hissetmenize yardımcı olabilir.

4- GÜN BOYUNCA KÜÇÜK MOLALAR VERİN

Çalıştığınız süre boyunca stres seviyenizi düşürmek için küçük molalar vermek önemlidir. Tekrar çalışmaya başlamadan önce tazelenmek için 10 dakikalık bir ara vermeyi düşünün. Bir molada, binanın etrafında yürüyebilir ya da masanızda esneme hareketleri yapabilirsiniz.

5- TEŞEKKÜR ET

İş yerinizdeki günlük etkileşiminizde teşekkür etmek, hoş sözler söylemek büyük fark yaratabilir. Bu sayede hem iş arkadaşlarınızı  takdir ettiğinizi gösterirsiniz hem de takım arkadaşlarınızla olan ilişkiniz güçlenir.

6- GERİ BİLDİRİM İSTEYİN

Daha sık geri bildirim almak, size olumlu pekiştirme ve becerilerinizi geliştirmek için kullanabileceğiniz önemli bilgiler sağlayabilir. Ayrıca şirketin başarısına daha fazla bağlı olduğunuzu hissedebilecekleri için yöneticilerinizle olan ilişkinizi de geliştirebilir.

7- DAHA FAZLA SORUMLULUK TALEP EDİN

Bazı çalışanlar özerk olduklarında kendilerini mutlu hissederler. Yöneticinizden daha fazla sorumluluk istemeyi düşünün ve onlara projenin belirli bölümleri hakkında bir durum güncellemesi verebileceğinizi önerin. Bu hamlenizle daha fazla kontrol sahibi olabilirsiniz.

8- SAĞLIKLI BİR İŞ-YAŞAM DENGESİ KURUN

Kişisel ve profesyonel sorumluluklarınız arasında sınırlar oluşturmak, mutluluğunuzu arttırabilir. Örneğin, iş sonrası stres seviyenizi azaltmak için dinlenebilirsiniz. Bu da işe döndüğünüzde kendinizi daha motive ve enerjik hissetmenize neden olabilir.

9- SU İÇMEYE ÖZEN GÖSTERİN

Su içtiğiniz zaman, genellikle zihinsel netlik ve odaklanma yaşarsınız. Bu da mutluluk seviyenizi artırabilir. Gün boyunca içmek için masanızda bir şişe veya bardak su bulundurmayı ihmal etmeyin.

10- GRUP ETKİNLİKLERİ DÜZENLEYİN

İş arkadaşlarınızı kişisel düzeyde ne kadar çok tanırsanız, işte o kadar çok eğlenebilirsiniz. Bu sebeple onlarla keyifli vakit geçirebileceğiniz etkinlikler organize edin. Bu hamleniz meslektaşlarınızla ilişkiler kurmanıza, ağınızı büyütmenize ve aidiyet duygusu yaratmanıza yardımcı olabilir.

11- OFİS ALANINIZI DEKORE EDİN

Kişiliğinizi yansıtan bir ofis alanı sizi mutlu edebilir. Size evinizi hatırlatan herhangi bir nesne getirebilirsiniz. Bu kişisel eşyalar, daha rahat hissetmenize yardımcı olabilir.

12- YEMEK SEÇİMİNİZE DİKKAT EDİN

Gün içinde yemek seçimi yaparken tok tutan yiyecekleri tercih edin. İyi yemek yemek ayrıca fiziksel olarak daha iyi hissetmenize yardımcı olur ve mutluluğunuzu arttırır.

13- ÜCRETLİ İZNİNİZİ KULLANIN

Yasal hakkınız olan ücretli izninizi her yıl kullanmaya çalışın. Herhangi bir planınız olmasa bile yaşadığınız şehri gezmek ya da evinizde dinlenmek sizi motive edecektir. Bu sayede kendinizi yenilenmiş ve mutlu hissederek işe geri dönebilirsiniz.

14- İŞ ARKADAŞLARINIZLA İYİ GEÇİNİN

Ekip arkadaşlarınızla iyi geçinmeniz, günlük motivasyonunuzu artıracaktır. Bu sebeple sıkıntılı durumlar yaşadığınızda karşınızdaki kişiyle konuşmadan 10'a kadar saymayı deneyin.

15- KENDİNİZİ ÖDÜLLENDİRİN

Motive ve hedef odaklı hissettiğinizde mutluluğun gelmesi kolay olacaktır. Eğer bir görevden kaçıyorsanız bu durumu biraz daha eğlenceli hale getirmek için kendinize bir ödül vermeyi deneyin.

16- MİNNETTARLIK GÜNLÜĞÜ TUTUN

Neden mutlu olduğunuzu bilmek, mutluluğu yaratmanın iyi bir yoludur. Bu nedenle işiniz hakkında minnettar olduğunuz her şeyi yazdığınız bir günlük tutmayı deneyin.

17- YÖNETİCİNİZLE İYİ BİR İLİŞKİ KURUN

Kariyer yolunuz için çalıştığınız yerde yöneticinizle iyi bir ilişki içinde olmalısınız. Bunu yaptığınızda, hedeflerinizi tartışırken daha rahat hissedebilir ve desteklenmiş hissedebilirsiniz.

18- KOMİTELERE KATILIN

Çalıştığınız yerde üye olabileceğiniz komiteler varsa bunu yapabilirsiniz. Komiteler, masanızdan uzaklaşmanıza ve organizasyonunuza farklı bir şekilde katkıda bulunmanıza izin verebilir. Bu da iş doyumunuzu artırabilir.

19- OFİS AVANTAJLARINDAN YARARLANIN

Şirketinizin size sunduğu avantajlardan faydalanın. Bu avantajlar sizi mutlu etmek ve değerli olduğunuzu bilmenizi sağlamak için vardır.

20- UYKUNUZA DİKKAT EDİN

Motive olarak çalışmak için iyi bir uyku uyumak, dinlenmek önemlidir. Her sabah aynı saatte uyanma ve her gece aynı saatte yatma alışkanlığını edinmek, uyum sağlamanıza ve daha güvenilir bir uyku programına sahip olmanıza yardımcı olabilir.

21- ÇALIŞIRKEN DİNLEMEK İÇİN ŞARKI LİSTESİ OLUŞTURUN

Müzik, ruh halinizi ve odaklanmanızı iyileştirebilir. Bu nedenle işinize özel bir çalma listesi oluşturmayı düşünün. Böylece motivasyonunuz artacak ve iyi hissedeceksiniz.

22- EĞİTİMLERE KATILIN

İşinizle alakalı daha çok şey öğrenmek sizi mutlu edebilir. Aldığınız eğitimlerler sayesinde öğrendiklerinizi fark yaratmak için kullanabilirsiniz.

23- EĞLENCEYİ İHMAL ETMEYİN

İş yerinizdeki molalarınızda eğlenebilirsiniz. Böylece motivasyonunuz artacaktır. Örneğin ofise kendiniz için bir yapboz götürebilirsiniz.

24- DÜZENLİ EGZERSİZ YAPIN

Düzenli egzersiz sizi mutlu etmek için önemlidir. İşten önce veya mola sırasında egzersiz yaparsanız, ofise daha mutlu dönebilirsiniz.

25- ZAM YA DA TERFİ İSTEYİN

Bunu hak ettiğinizi hissettiğinizde yöneticinizden zam veya terfi istemeyi düşünün. Bu daha sıkı çalışmanızı sağlayabilir.

Öte yandan iş yerinde mutlu olmanıza yardımcı olmak için yapabileceğiniz diğer şeyler de şunlardır:

Kendiniz için hedefler oluşturun
Bir iş yeri danışmanına kaydolun
Alanınızı düzenleyin
Öğle yemeği molası ver
Başka bir iş arkadaşınıza akıl hocalığı yapın
Çatışmayı önlemek
Şirketinizle olumlu bir gelecek hayal edin
İş yerinde en iyi arkadaşı bul
Ofiste başkalarına gülümse
Bir iş arkadaşına yardım et
Değerini bil
Diğer departmanlardaki çalışanları tanımak
Rutininizi değiştirin
Olumsuzluktan kaçının
Masanızda bir şeker kavanozu bulundurun


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın