Yeni Günaydın
Geri

ÖZEL: İntiharın Eşiğinden Otizmli Çocuklara Uzanan El!

Kaynarkan, Farket Otizm Saklı Dehalar Derneği'ni hayata geçirerek otizmli çocuklara sağlık ve eğitim vermeye  başladı.
ÖZEL: İntiharın Eşiğinden Otizmli Çocuklara Uzanan El!
Haberler / Yaşam
5 Haziran 2023 Pazartesi 14:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Farket Otizm Saklı Dehalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Azra Görgün Kaynarkan:
İNTİHARIN EŞİĞİNDEN OTİZMLİ ÇOCUKLARA UZANAN EL

Kızı Ece henüz 18 aylıkken otizm teşhisi konulan Azra Görgün Kaynarkan, kızını rehabilatasyon merkezine eğitime götürdüğünde 50 lirası eksik olduğundan eğitimi yarıda kalınca o gün aldığı kararla bir dernek kurdu. 1 Nisan 2022 tarihinde Farket Otizm Saklı Dehalar Derneği'ni hayata geçirerek otizmli çocuklara sağlık ve eğitim vermeye  başladı. Kaynarkan yaşadıklarını şöyle dile getirdi."6 ay devletten randevu almak için bekledim. Ama o randevu günü bir türlü gelmedi.  Çocuğumu özel bir eğitim merkezine götürdüm. O gün 50 liram eksik olduğu için eğitimi yarım kaldı. 15.katın balkon korkuluklarından önce aşağı sonra yukarı baktım. Yukarı baktığımda hayattan vazgeçmedim. O gün aldığım kararla derneği kurdum. "

 EĞİTİM VE İLAÇLA OTİZMDEN KURTULMAK MÜMKÜN

Otizimli çocukların ayda en az 40 saat eğitim görmeleri gerektiğini belirten Azra Görgün Kaynarkan, "Devlet hastaneleri otizmli çocuğa 3 yaşına kadar tanı koymuyor. O yaştan sonra tanı konulsa da geç kalınmış oluyor. Ayrıca otizmli çocukların en az ayda 40 saat eğitim görmesi gerekirken malesef biz de 12 saat. Kızım aldığı eğitim ve ilaçlarla otizmi yendi. Benim kızım bu rahatsızlıktan kurtulduysa diğer çocuklar neden bu hastalıkla yaşasın. Derneğimizin amacı öncelikle, toplumsal farkındalığı arttırmak. İlk farkındalık ebeveynlere başladığı için anne adayları ve sıfır ile üç yaş çocuk sahibi ebeveynleri belirtiler hakkında bilgilendirerek, erken farkındalık oluşturmak. Bunun içinde İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye genelinde belediye, kaymakamlık milli eğitim müdürlüklerinden duyuru konusunda destek alarak ücretsiz aile bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz. Konusunda uzman çocuk psikiyatri uzmanları ve özel eğitimciler tarafından sonrasında otizm tanısı alan çocuklara eğitim, ilaç ve özel doktor desteğini sağlıyoruz. Amacımız ise erken farkındalık ile geç kalınmışlıkların önüne geçilerek minimuma indirgemek" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Emine yalınız
 5 Haziran 2023 Pazartesi 19:57
Otizim farkındalıktir Başkan Azra hanımı aradım tebrik ettim. Başarılar diliyorum
 Ayşegül Cevizli
 5 Haziran 2023 Pazartesi 19:53
Azra başkana başarılar diliyorum

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın