Yeni Günaydın
Geri

İşte Enerjinizi Tüketen O Gıdalar!..

Enerjinizi tüketen ve acilen yanından uzaklaşmanız gereken o gıdalar…
İşte Enerjinizi Tüketen O Gıdalar!..
Haberler / Sağlık
21 Temmuz 2023 Cuma 06:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Uzmanlar bazı gıdaların enerjiyi tükettiğini belirtiyor ve uyarıyor. İşte enerjinizi tüketen ve acilen yanından uzaklaşmanız gereken o gıdalar…

Enerji tüketen besinler vücutta kronik iltihaplanmalara yol açabiliyor. BU nedenle çok sağlıklı beslenmemiz gerekiyor. Ayrıca beslenirken de enerji tüketen besinlerde uzak durmamız gerekiyor. İşte o gıdalar…

YANMIŞ IZGARALAR

Herhangi bir hayvansal proteini yüksek sıcaklıkta pişirmek aynı zamanda sigara dumanında ve araba egzozunda da bulunan polisiklik aromatik hidrokarbonları ortaya çıkarır. Etin çok yanmamında yarar var. Bunun için marine sırasında imon suyu, otlar ve baharatlar kullanılmalıdır.

KIZARTILMIŞ GIDALAR

Fazlaca kızartılmış yiyeceklerde iltihap molekülleri oluşur. Bu nedenle sızma zeytinyağıyla yapılan kızartmalar çok zararlıdır. Onun yerine zeytinyağı ya da avokado yağı kullanılmasında fayda vardır.

İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ

Salam, sosis ve pastırma gibi, vücudun yağ dokusunu daha iltihaplı hale getiren yüksek doymuş yağ içeriği nedeniyle zararlı. Bu gıdaların mide kanserine yol açması oranı yüksek.

ALKOLLÜ İÇECEKLER

Alkolün her türlüsü iltihabı tetikliyor. Bu nedenle aşırı alkol kullanımı kanser, karaciğer hastalığı ve nörolojik hastalıkları tetikleyen en önemli faktördür..

ŞEKERLİ BESİNLER

Şeker kalori bakımından yüksek ve besin maddeleri bakımından düşüktür, bu da çok fazla tüketmenin kilo almayı ortaya çıkardığı anlamına gelir. Kilo alımına bağlı olarak ortaya çıkan obezite de bir tür kronik iltihaplanmaya neden olur.

PAKETLENMİŞ ÜRÜNLER

İşlenmiş gıdalar bağırsakta yaşayan bakterilerin bileşimini değiştirerek kronik iltihabı harekete geçirir. Özellikle bisküvi, kraker, beyaz ekmek ve diğer rafine karbonhidrat ürünleri gibi yiyecekler kan şekerini hızla yükseltir ve bu da vücut kan şekerini normale döndürmeye çalışırken iltihaplanmayı tetikliyor.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın