Yeni Günaydın
Geri

İspanya'da 3 Şüpheliye 'Siber Saldırı' İddiasıyla Gözaltı!

İspanya polisi, ülkenin güneyindeki üç kentte 'Rusya yanlısı' siber saldırılarda bulunduklarını iddia ettiği üç şüpheliyi gözaltına aldığını açıkladı.
İspanya'da 3 Şüpheliye 'Siber Saldırı' İddiasıyla Gözaltı!
Haberler / Dünya
20 Temmuz 2024 Cumartesi 18:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İspanya polisi, 'Rusya yanlısı' üç hackerın İspanya ve diğer NATO ülkelerine 'terör amaçlı' siber saldırı düzenlediği şüphesiyle gözaltına alındığını açıkladı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, İspanya polisinden bugün yapılan açıklamada, şüphelilerin kamu kuruluşlarına ve stratejik sektörlere yönelik 'dağıtılmış hizmet reddi' (DDoS) siber saldırılarına katıldıkları iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, şüphelilere resmi olarak suçlama yöneltilip yöneltilmediği belirtilmedi.

ÜÇ KENTTE ÜÇ ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Polis, saldırıların Rusya'ya karşı savaşta Ukrayna'yı destekleyen ülkelerdeki kamu sektörlerindeki kamu ve özel kuruluşları, kritik altyapıları ve önemli hizmetleri hedef aldığını kaydetti. Polisin sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabından paylaştığı bir mesajda şüphelilerden birinin evine yapılan baskının görüntüleri de yer aldı. Videoda, duvarda Sovyetler Birliği'nin çekiç ve oraklı bayrağının asılı olduğu görüldü.

Söz konusu saldırıların 'NoName057(16)' isimli 'hacktivist' grup tarafından yapıldığını belirten İspanya polisi, bu saldırıların Rusya-Ukrayna savaşının ardından başladığını ve söz konusu grubun bu açıdan en aktif gruplardan biri olduğunu iddia etti. Polis, "Bu grup, kuruluş manifestolarında, 'Batılı Rusofobiklerin düşmanca ve açıkça Rus karşıtı eylemlerine yanıt olarak orantılı olarak karşılık vereceklerini' kabul ediyor" ifadeleri kullandı.

Üç şüphelinin Mallorca adasındaki Manacor bölgesi, Huelva ve Seville'da gözaltına alındığı ifade edilirken, başlatılan soruşturmanın da devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın