Yeni Günaydın
Geri

İş İnsanı Medyayı 'Trolledi'!

Bazı gazete ve haber siteleri, Özyurt Silah Sanayi'nin patronu Serdar Özyurt’un ABD'de Forbes dergisine kapak olduğunu duyurdu. Ancak ortaya çıkan gerçek herkesi şok etti.
İş İnsanı Medyayı 'Trolledi'!
Haberler / Gündem
9 Ağustos 2024 Cuma 15:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bir iş insanı, ABD’nin önemli iş dergilerinden Forbes’a kendisini Photoshop’la kapak yaptı ve medya kuruluşlarına gönderdi. 'Haber'; Sabah, Halk TV ve Oda TV'de geniş yer bulurken, Hürriyet’ten Ahmet Hakan ise detayları övgü dolu ifadelerle köşesine taşıdı. Ancak söz konusu ‘haberin’ gerçek olmadığı ortaya çıktı.

Bazı gazete ve haber siteleri, Özyurt Silah Sanayi'nin patronu Serdar Özyurt’un ABD'de Forbes dergisine kapak olduğunu duyurdu. Ancak ortaya çıkan gerçek herkesi şok etti.

ABD’nin önemli iş dergilerinden Forbes’in, bir Türk iş insanına kapakta yer verdiğine ilişkin haberi gazetelerde, internet sitelerinde ve televizyonlarda geniş yer buldu. Kapakta Türkiye’de son dönemin yıldızı parlayan sektörlerinden savunma sanayisinin önemli olduğu söylenen oyuncularından birinin, Özyurt Silah Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt’un fotoğrafı ve iş insanının ABD’nin her şeye rağmen savunma üreticilerinden önemli ölçüde ilgi görmeye devam edeceğine ilişkin sözleri yer aldı. Ancak şok eden gerçek sonradan ortaya çıktı.

Sabah gazetesi 'haberi' görüntüsüyle okurlarına aktardı. Halk TV, Oda TV gibi internet siteleri de söz konusu habere geniş yer verirken, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan da dünkü yazısında geçmiş yıllarda çeşitli kereler görüştüğü ve hakkında övgü dolu yazılar yazdığı Özyurt’un son başarısını övgü dolu sözlerle aktardı.

PHOTOSHOPLA KAPAĞA ÇIKTI

10 Haber'in haberine göre Serdar Özyurt, derginin bir sayısının kapağına Photoshop’la kendisini monte edip basına servis etti. Nitekim kısa süre sonra Forbes hesaplarından yapılan açıklama da bunu doğruladı. Böylece işin aslının gazetelerin, televizyonların, internet sitelerinin aktardığı ve Ahmet Hakan’ın yazdığı gibi olmadığı ortaya çıktı.

FORBES ABD YASAL SÜREÇ BAŞLATTI

Derginin olayı fark ettikten sonra yaptığı 'Sahte Forbes kapağı hakkında basın açıklaması' başlıklı açıklamasında şu görüşler yer aldı:

"Türk medyasında yer alan ‘Serdar Özyurt Forbes’a kapak oldu’ haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. NATO ülkelerinin savunma yatırımlarını artırmasıyla ilgili bir haberde Özyurt Silah Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt’tan da görüş alınmış ve haber yalnızca Forbes ABD internet sitesinde yayımlanmıştır. 24 Temmuz 2024’te yayına giren haberin ardından Serdar Özyurt’un fotoğrafı photoshop çalışmasıyla Forbes ABD’nin Ağustos/Eylül 2023 kapağına yerleştirilmiş, Forbes’un kapak konusu olduğu iddia edilerek Özyurt’un kişisel Instagram hesabından paylaşılmıştır. Bu paylaşımın ardından Türkiye’de çeşitli medya kuruluşları söz konusu sahte Forbes kapağını kullanarak haberi “Özyurt Forbes’un kapağında” ifadeleriyle servis etmiştir. Forbes Serdar Özyurt’a hiçbir zaman kapağında yer vermemiştir. Yapılan bu sahte kapak çalışmasına ilişkin Forbes ABD yasal süreci başlatmıştır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın