Yeni Günaydın
Geri

Veliler Dikkat! e-Okul Üzerinden Kura Dönemi Başlıyor!

MEB'ten valiliklere yazı gitti...
Veliler Dikkat! e-Okul Üzerinden Kura Dönemi Başlıyor!
Haberler / Gündem
9 Ağustos 2024 Cuma 08:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

2024-2025 eğitim-öğretim döneminde ilkokula kayıt yaptıran öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 28-30 Ağustos tarihleri arasında e-Okul sistemi üzerinden kura yöntemiyle belirlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, konuyla ilgili valiliklere gerekli tedbirlerin alınması için resmi yazı gönderdi. Yazıda, İlkokul 1. sınıf öğrencilerinin şubeleri ve öğretmenlerinin, ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin ise sadece şubelerinin kura yöntemiyle e-Okul sistemi üzerinden belirleneceği hatırlatıldı. Bu işlemlerin "Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul 1. Sınıf Şubeleri ile Sınıf Öğretmenlerinin ve Ortaokul 5. Sınıf Şubelerinin e-Okul Üzerinden Belirlenmesine İlişkin Yönerge"ye uygun olarak yürütüleceği belirtildi.

Bakanlık, kura işlemlerinin sorunsuz gerçekleşmesi için valiliklerin gerekli tüm önlemleri almasını istedi. Ayrıca, "Kura işleminden önce yapılacak iş ve işlemler" başlıklı 7. maddeye dikkat çekilerek, bu süreçte belirtilen adımların zamanında ve doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Yönetmelik ve yönerge hükümlerine titizlikle uyulmasının önemine değinilen yazıda, okul yönetimlerinin ve rehberlik servislerinin de velilerin talepleri doğrultusunda şube değişikliklerinde gerekli prosedürleri izlemesi gerektiği ifade edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın