Yeni Günaydın
Geri

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Zarif İstifa Etti!

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı istifa etti, akademiye döneceğini duyurdu. İran'da yeni kabine ise güven oylamasına sunuldu.
İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Zarif İstifa Etti!
Haberler / Dünya
12 Ağustos 2024 Pazartesi 16:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın Stratejik İşlerden Sorumlu Yardımcısı olan eski Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, sosyal medya hesabından görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Zarif, paylaşımında Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın meclise sunduğu 19 kişiden oluşan kabineden memnun olmadığını, bu şartlarda kampanya döneminde verdiği sözleri yerine getirmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Kabine listesinde kendi önerileri ve halkın hassasiyetinin dikkate alınmadığını belirten Zarif, “Pezeşkiyan, 14'üncü dönem hükümetin bakanlarının ismini meclise sundu, hepsine başarılar diliyorum. Çalışmamın sonucundan memnun değilim ve söz verdiğim gibi komitelerin uzman görüşünü, kadınların, gençlerin ve etnik grupların varlığını doğru bir şekilde ayarlayamadığım için üzgünüm. Ancak bizim için ilk deneyimdi ve şüphesiz gelecekte daha da iyileşecektir. İç politikadaki gelişmeleri iyi derecede takip edemediğim için İran halkından özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Zarif, akademik çalışmalarına devam edeceğini, "Neyse, bu ilk deneyimdi ve eksikliklerle doluydu ve gelecekte geliştirileceğine şüphe yok. Ama diğer sorunlarla birlikte üniversitede yoluma devam etmemi sağladı" şeklinde duyurdu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın