Yeni Günaydın
Geri

ABD’den Flaş Ortadoğu Hamlesi!

ABD Ortadoğu'ya güdümlü füze denizaltısı konuşlandıracak..
ABD’den Flaş Ortadoğu Hamlesi!
Haberler / Dünya
12 Ağustos 2024 Pazartesi 10:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Hamas ve Hizbullah liderlerinin öldürülmesinin ardından İran ve müttefiklerinin olası saldırılarına hazırlıklı olunması için Ortadoğu'ya bir güdümlü füze denizaltısı konuşlandırılmasını emretti. Tırmanan gerilimler ışığında, ABD'nin bölgesel askeri gücünü artıracağı kaydedildi.

Pentagon, Hamas ve Hizbullah'ın üst düzey üyelerinin öldürülmesinin ardından bölge İran ve müttefiklerinin olası saldırılarına hazırlanırken, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in Ortadoğu'ya bir güdümlü füze denizaltısının konuşlandırılması emrini verdiğini söyledi.

Nükleer enerjiyle çalışan USS Georgia denizaltısı Temmuz ayında Akdeniz'e gönderilmişti.

Austin'in İsrailli mevkidaşıyla görüşmesinin ardından bir açıklama yapan Pentagon, Austin'in Abraham Lincoln saldırı grubuna bölgeye intikalini hızlandırma emri verdiğini bildirdi.

"ASKERİ GÜCÜ ARTIRILACAK"

Pentagon tarafından yapılan açıklamada, "Bakan Austin, ABD'nin İsrail'i savunmak için mümkün olan her adımı atma konusundaki kararlılığını yineledi ve bölgesel gerginliklerin artması ışığında ABD'nin Ortadoğu genelindeki askeri güç duruşunun ve kabiliyetlerinin güçlendirildiğini kaydetti" ifadelerine yer verildi.

ABD ordusu, İsrail'in savunmasını güçlendirmeye çalışırken Orta Doğu'ya ilave savaş uçakları ve donanma savaş gemileri konuşlandıracağını açıklamıştı.

ORTADOĞU SAVAŞINA DÖNÜŞECEĞİ ENDİŞELERİNİ ARTTIRDI

Suikast ve İran destekli Lübnanlı grup Hizbullah'ın üst düzey askeri komutanı Fuad Şükr'ün İsrail tarafından Beyrut'ta düzenlenen bir saldırıda öldürülmesi, Gazze'deki çatışmanın daha geniş bir Ortadoğu savaşına dönüşeceği endişelerini arttırdı.

İran, Haniye suikastında İsrail'e verdiği destek nedeniyle ABD'nin sorumluluğu olduğunu söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın