Yeni Günaydın
Geri

İlişkilerin Temel Taşı: Duygusal Zeka!

Genellikle bir kişinin entelektüel yeteneklerini tanımlamak için IQ zekasını çok duymuş olabilirsiniz. Ama duygusal zekayı duydunuz mu?
İlişkilerin Temel Taşı: Duygusal Zeka!
Haberler / Yaşam
31 Ekim 2023 Salı 04:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sağlıklı ve mutlu bir ilişki sürdürmenin hayâlini kuruyorsanız duygusal zekanızın gelişmiş olması gerekir. Duygusal zeka, iki insanın birbirini daha kolay anlamasına ve daha doğru iletişim kurmasına katkı sağlar.

DUYGUSAL ZEKA NEDİR?

Kendi duygularınızın farkında olduğunuzda ve kariyer, ilişkiler ve kendini gerçekleştirme ile ilgili olarak hayatınızda ne istediğinizi tam olarak anlayabilirsiniz.

Duygularından emin olarak hayatınızı sürdürebilirsiniz. Duygularınızı sağlıklı bir şekilde ifade etmek, özellikle aileniz, arkadaşlarınız ve partnerinizle olan ilişkilerinizi sağlıklı ve üretken bir şekilde yönetebiliyorsanız bu duygusal anlamda zeki olduğunuz anlamına geliyor.

DUYGUSAL ZEKAYA SAHİP İNSANLARIN İLİŞKİLERİ

Duygusal zekası yüksek insanlar bir araya geldiğinde, iki partner birbirini destekleyip dürüst ve gerçek bir iletişim diliyle konuşur.

Böylece ilişkileri daha sorunsuz ve başarılı olur. Birbirlerini anlama kapasiteleri çok yüksek olduğu için empati duygusu sayesinde aralarındaki tüm problemleri çözerler.

Duygusal zekaya sahip olunduğunda herhangi bir ilişkinin önemli bir parçası olan sorunlar kolaylıkla çözülür. Ancak çift duygusal zekadan yoksun olduğunda derin bir bağ kurmakta ve birbirlerinin duygularını anlamakta zorlanır.

TÜM SORUNLARI ÇÖZERLER

Duygusal zekaya sahip kişiler ilişkilerini daha iyi idare edebilir, diğer insanlara kıyasla çatışmaları daha verimli bir şekilde çözebilir. Bu, onların etkileyici kişiliklerinden ve kişisel düzeyde bağlantı kurma yeteneklerinden kaynaklanmaktadır.

Duygusal zekası yüksek insanlar, işler zorlaştığında partnerleriyle iletişim kurmanın önemini bilir ve anlar.

Partnerleriyle her zaman sakince konuşarak ve sorunun temeline inerek iletişim kurarar. Karşı tarafı yormadan ve kırmadan çözüm önerileri üretirler.

İLİŞKİLERDE DUYGUSAL ZEKANIN ÖNEMİ

Bir ilişkideki partnerlerden birinin duygusal zekası yüksek olduğunda, oldukça riskli bir ilişki olabilir. Partner, ya ilişkiyi kontrol eden ya da onu boğulmaktan kurtaran kişi olur.

 Kendilerini ifade etme yetenekleri ile ilişkiyi sürdürecek olan bir tek duygusal zekası yüksek olan kişi olur. Karşı taraf asla onu anlayamaz ve zamanla yıpratır. Sağlıklı bir ilişki sürdürebilmek için her iki tarafında duygusal zekasının gelişmiş olması gerekir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın