Yeni Günaydın
Geri

Hindistan'ı Karıştıran Olay! 1 Milyondan Fazla Doktor İş Bırakıyor!

Hindistan’da bir devlet hastanesinde stajyer bir doktorun cinsel saldırının ardından öldürülmesine tepkiler ülke genelinde devam ediyor.
Hindistan'ı Karıştıran Olay! 1 Milyondan Fazla Doktor İş Bırakıyor!
Haberler / Dünya
17 Ağustos 2024 Cumartesi 10:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hindistan’da bir devlet hastanesinde stajyer bir doktorun cinsel saldırının ardından öldürülmesine tepkiler ülke genelinde devam ediyor. Doktorların ve kadın gruplarının protestoları artarken, 1 milyondan fazla doktor 1 günlüğüne iş bırakacak.

Hindistan’ın Batı Bengal eyaletindeki devlet hastanesinde 36 saatlik mesainin ardından seminer odasında uyuyan stajyer doktorun cinsel saldırıya uğradıktan sonra öldürülmesine tepkiler çığ gibi büyüyor.

DOKTORLAR İŞ BIRAKACAK
Ülkede sert yasaların kadınlara yönelik artan şiddet dalgasını caydıramamasına duyulan öfke, doktorların ve kadın gruplarının protestolarını körükledi.

Polis, protestocuların kurduğu barikatların eyaletin çeşitli bölgelerinde toplu taşımayı aksattığını belirtirken, bin 500’den fazla kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Hindistan Tabipler Birliği (IMA) ülke genelindeki doktorlara yarın sabahtan itibaren acil servisler hariç tüm hizmetlerin 24 saat süreyle durdurulması çağrısında bulunurken, 1 milyondan fazla doktor yarın 1 günlüğüne iş bırakacak.

Aralarında Başbakan Narendra Modi'nin Bharatiya Janata Partisi'nin (BJP) de bulunduğu siyasi partiler de olay yeri olan eyalet başkenti Kalküta'da gösteriler düzenledi. Bollywood oyuncuları, sanatçılar ve siyasetçiler ise, bu tür suçları işleyenlerin daha katı bir şekilde cezalandırılması çağrısında bulundu. (İHA)


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın