Yeni Günaydın
Geri

Akdeniz'de 'Kasırga Koptu', Turuncu Kodlu Alarm Verildi!

Onlarca tekne ve yat alabora oldu
Akdeniz'de 'Kasırga Koptu', Turuncu Kodlu Alarm Verildi!
Haberler / Dünya
16 Ağustos 2024 Cuma 07:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İspanya’nın doğu sahillerinde etkili olan şiddetli fırtına, İbiza ve Formentera adalarında onlarca lüks teknenin alabora olmasına neden oldu. Bölgede turuncu alarm verildi. Yağışlar, zaman zaman dolu şeklinde görülerek hasarın boyutunu artırdı. Sel etkili oldu. Bir çok yer tahliye edildi.

İspanya'nın doğu kıyılarında etkili olan şiddetli fırtına, özellikle İbiza ve Formentera adalarında büyük zarara yol açtı. Fırtına nedeniyle, İbiza ve Formentera'da bulunan onlarca lüks tekne alabora oldu. Formentera Adası'nda kayalıklara çarpan bir lüks yatta bulunan sekiz kişiden altısı yaralanırken, bölgede turuncu alarm verildi. Yağışların dolu şeklinde de görüldüğü bildirildi.

Sosyal medyadan paylaşılan görüntülerde, insanların teknelerini kurtarmak için büyük çaba gösterdiği görüldü.

Süpermarketin çatısı çöktü, 300 kişi tahliye edildi

Valencia'ya bağlı Ontinyent kasabasında da fırtınanın etkisi hissedildi. Bir süpermarketin çatısı kısmen çöktü ve içeride bulunan 300 kişi tahliye edildi.

Uçuşlar ve tren seferleri iptal edildi

İspanya Havacılık İdaresi (Aena), şiddetli hava koşulları nedeniyle 50'den fazla uçuşun iptal edildiğini duyurdu. Gecikmelerin devam etmesi bekleniyor.

Palma ve Manacor şehirleri arasında sefer yapan bir yolcu treni, sel taşkınları nedeniyle arızalandı. Trendeki 29 yolcu, bölge itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Alicante, Almeria, Valencia, Girona, Barselona ve Tarragona gibi şehirlerde hasar tespit çalışmaları sürerken, meteoroloji birimleri fırtınanın bugünden itibaren etkisini kaybetmesini öngörüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın