Yeni Günaydın
Geri

Haçlar, Katolik Hastanelerinden Kaldırılıyor!

Illinois ve Wisconsin'de Katolik Kilisesi tarafından işletilen bir grup hastane, personele yönelik saldırıları önlemek amacıyla haçları kaldıracaklarını açıkladı.
Haçlar, Katolik Hastanelerinden Kaldırılıyor!
Haberler / Dünya
25 Kasım 2023 Cumartesi 16:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sağlık ve sosyal hizmetler, ABD'deki tüm sektörler arasında ölümcül olmayan işyeri yaralanmalarında en yüksek orana sahip

Illinois ve Wisconsin'de Katolik Kilisesi tarafından işletilen bir grup hastane, personele yönelik saldırıları önlemek amacıyla haçları kaldıracaklarını açıkladı.

Hastane Rahibeleri Sağlık Hizmeti (Hospital Sisters Health System), hastaların personele saldırmak için kullanmalarını önlemek amacıyla hastanelerindeki ahşap ve metal haçların kaldırılacağını açıkladı.

Kuruluş, kararın "değişen sağlık hizmetleri ortamı ve sağlık çalışanlarının işyerinde şiddete maruz kalmalarındaki genel artışa" istinaden alındığını söyledi.

Hastane Rahibeleri, bu kararı tetikleyen belirli bir olay olmadığını ancak gelecekte "daha güvenli olan haçların" kullanılacağını belirtti. Daha fazla ayrıntı verilmedi.

Kuruluş, haçların kaldırılmasının son çare olduğunu, sağlık sisteminin tüm çalışanların "Agresif Davranışların Yönetimi" konusunda eğitim aldığını ve doğrudan hastalarla çalışanların gerilimi azaltma yöntemlerini öğrendiğini vurguladı.

Sağlık ve sosyal hizmetler, ABD'deki tüm sektörler arasında ölümcül olmayan işyeri yaralanmasında en yüksek orana sahip ve 100 binden fazla vakayla hem imalat hem de inşaat sektörlerini geride bırakıyor.

İşgücü İstatistikleri Bürosu'nun 2018 verilerine göre, pandemi sırasında şiddet olaylarının yoğunlaşmasıyla birlikte sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının işyerinde yaralanma olasılığı diğer sektör çalışanlarından 5 kat daha fazla.

Press Ganey verilerine göre, 2022'nin ikinci çeyreğinde 5 bin 200'den fazla hemşire personeli saldırıya uğramış ve bu da her bir saatte iki hemşirenin saldırıya uğradığı anlamına geliyor.

Sağlık Çalışanları İçin Şiddete Karşı Güvenlik Yasası (Safety from Violence for Healthcare Employees Act) iki partinin de desteğiyle eylülde Senato'da sunuldu. Senatörler Joe Manchin ve Marco Rubio tarafından sunulan tasarı, hastane çalışanlarına bilerek saldırmayı federal bir suç haline getirecek.

Senatör Manchin o dönemde yaptığı açıklamada, "Ülkemizin sağlık çalışanları, artan şiddet, tehdit ve yıldırma karşısında bile yorulmak bilmeden ülkenin dört bir yanındaki toplulukların sağlık ve refahıyla ilgileniyor" dedi.

Bu yasa hastane personeli için daha güvenli bir çalışma ortamı yaratacak, şiddet içeren davranışları caydıracak ve saldırganların gereken şekilde sorumlu tutulmasını sağlayacak.

Amerikan Hastaneler Birliği (AHA) yasayı destekleyerek sağlık çalışanlarının korunmasında "ileriye doğru atılmış önemli bir adım" diye nitelendirdi.

AHA Başkanı ve CEO'su Rick Pollack, "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetteki keskin artış açıkça belgelenmişti ancak onları korumak için herhangi bir federal yasa mevcut değil" dedi.

Bu iki partinin desteklediği yasanın yürürlüğe girmesi, işgücümüzün korunmasında önemli bir adım olacak. AHA, Senatör Manchin ve Rubio'yu bu konudaki önderliklerini takdir ediyor.

Bununla birlikte, yaklaşık 40 eyalet sağlık çalışanlarına yönelik şiddete verilen cezaları arttıran yasaları kabul etmiş olsa da, benzer federal mevzuat kabul edilmemişti. Geçen yıl Senatör Tammy Baldwin, işyerleri için şiddeti önleme tedbirleri oluşturmakla görevlendirilen İş Güvenliği ve Sağlığı İdaresi'ne (OSHA) sağlık ve sosyal hizmet işyerleri için "Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları İçin İşyeri Şiddetini Önleme Yasası"'nı (Workplace Violence Prevention for Health Care and Social Service Workers Act) sunmuştu.

Yasa tasarısı nisanda yeniden sunulmadan önce ilerleme kaydedememişti ancak o zamandan beri de tekrar durdu.

Kasımda Hawaii'deki eski bir psikiyatri hastanesindeki bir hasta hakkında, bir hemşirenin bıçaklanarak öldürülmesi üzerine cinayet soruşturması başlatılmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın