Yeni Günaydın
Geri

Fas Kralı 6. Muhammed'den Filistin Açıklaması!

Fas Kralı 6. Muhammed, Orta Doğu'da güvenlik ve istikrarın, Filistin meselesinde iki devletli çözümle sağlanacağını söyledi.
Fas Kralı 6. Muhammed'den Filistin Açıklaması!
Haberler / Dünya
30 Temmuz 2024 Salı 12:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Fas Kralı 6. Muhammed, tahta oturuşunun 25. yılı dolayısıyla yaptığı konuşmada, Gazze'de ateşkes ve insani durumların iyileştirilmesi çalışmalarına çözümler için yapıcı girişimleri desteklemeyi sürdürdüklerini dile getirdi.

"Bölgede istikrar ve güvenlik, ancak başkenti Doğu Kudüs olan iki devletli çözümle sağlanabilir" diyen Fas Kralı 6. Muhammed, Gazze'nin bağımsız Filistin topraklarının bölünmez parçası olduğuna dikkati çekti.

Fas Kralı, merkezi Rabat'ta bulunan "Kudüs Komisyonu Başkanı" sıfatıyla Gazze'deki Filistinlilere gıda ve ilaç yardımlarının gönderilmesi konusunda çalıştığını kaydetti.

Fas Kralı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bölgede kötüleşen durum, Filistin-İsrail çatışmasına nihai çözüm bulmak için çalışmayı gerektiriyor. Gazze'deki savaşın sona ermesi acil bir öncelikse bu, bölgede adil ve kalıcı barışı tesis edebilecek siyasi ufkun açılmasına paralel olarak yapılmalıdır."

Fas Kralı 6. Muhammed, Filistinliler ile İsrailliler arasındaki barış müzakerelerinin hangi taraftan olursa olsun aşırılık yanlılarının önlerinin kesilmesiyle güvence altına alınması gerektiğine işaret etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın