Yeni Günaydın
Geri

Erdoğan'la İlgili Skandal Sözlere Soruşturma!

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözleri sonrası AK Parti'den art arda tepkiler geldi.
Erdoğan'la İlgili Skandal Sözlere Soruşturma!
Haberler / Politika
26 Ağustos 2024 Pazartesi 07:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözlerine AK Parti'den art arda tepkiler yükseldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımıza dönük siyasi ahlaktan yoksun ve çirkinlik abidesi sözleri, bu kişinin kendi kendisine ayna tutmasından ibarettir" derken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da "Dilini içeri sok, sana buradan su veren de olmaz kemik atan da." ifadelerini kullandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise soruşturma başlatıldığını duyurdu.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözleri sonrası AK Parti'den art arda tepkiler geldi.

ÖMER ÇELİK: KENDİ KENDİSİNE AYNA TUTMASINDAN İBARET

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Özkan'ın skandal sözleri sonrası sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunarak "Bu üslupla konuşan kişi, Türk siyasi hayatında ömür boyu bu sıfatlarla anılmaya talip olmuştur." ifadelerini kullandı.

Çelik'in açıklaması şu şekilde: "Bir CHP milletvekilinin Cumhurbaşkanımıza dönük siyasi ahlaktan yoksun ve çirkinlik abidesi sözleri, bu kişinin kendi kendisine ayna tutmasından ibarettir. Bu üslupla konuşan kişi, Türk siyasi hayatında ömür boyu bu sıfatlarla anılmaya talip olmuştur. Bu CHP Milletvekilinin, Cumhurbaşkanımıza dönük çirkin üslubunun, Hollandalı Türk ve İslam düşmanı, faşist Geert Wilders ile aynı dalga boyunda olması, bizim değil, CHP’nin sorunudur."

HAMZA DAĞ: SANA BURADAN KEMİK ATAN OLMAZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da Özkan'ın sözleriyle ilgili sert ifadeler içeren bir paylaşım yaparak "Dilini içeri sok, sana buradan su veren de olmaz kemik atan da." ifadelerini kullandı.

Dağ'ın paylaşımı şu şekilde:

"Hakaret, yalan ve iftira ile seçim kazanamadılar. Recep Tayyip Erdoğan'dan öyle bir tokat yediler ki sırça köşklerinden de kovuldular. Şimdi "Milletin Adamına" dil uzatarak dikkat çekmeye çalışıyorlar. Dilini içeri sok, sana buradan su veren de olmaz kemik atan da."

ADALET BAKANI: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Tuncay Özkan'ın sözleriyle ilgili "Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ve çirkin ifadeler asla kabul edilemez." ifadelerini kullanarak soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

Bakan Tunç'un sosyal medya paylaşımında yer alan ifadeler şu şekilde: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya üzerinden hakaret eden ve iftira atan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız, milletimizin bağrından yetişmiş bir liderdir. Ömrünü büyük ve güçlü Türkiye'ye vakfetmiştir. Aziz milletimizin oylarıyla seçilen, ülkemize ve milletimize hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ve çirkin ifadeler asla kabul edilemez. Milletvekilliği kimliğini taşıyan bir kişinin milletin değerlerini hiçe sayan, terbiyesiz ve ahlak dışı sözlerini şiddetle kınıyorum."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın