Yeni Günaydın
Geri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Yeni Anayasa’ Tarifi!

"Özgürlükçü ve tüm kesimleri kuşatacak"
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Yeni Anayasa’ Tarifi!
Haberler / Politika
23 Ağustos 2024 Cuma 19:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu'nun Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde düzenlenen "1982 yerine 2023 anayasası sempozyumu" kitaba dönüştürüldü. Kitabın takdim yazısını Cumhurbaşkanı Erdoğan kaleme aldı. Cumhurbaşkanı, yeni anayasanın tarifini vererek, "Özgürlükçü ve tüm kesimleri kuşatacak" dedi.

Eylül 2023’te Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu tarafından Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde düzenlenen “1982 Yerine 2023 Anayasası Sempozyumu” kitaba dönüştürüldü.

İletişim Başkanlığı yayınlarından çıkan kitabın takdim yazısını ise Cumhurbaşkanı Erdoğan kaleme aldı.

Erdoğan yazısında, 1961 ve 1982 anayasalarının, silahların gölgesinde yapılan referandumlarla millete kabul ettirildiğini belirterek şunları kaydetti: 

"SATIR ARALARINDA DARBE ZİHNİYETİNİN İZLERİNİ TAŞIMAKTADIR"

 “Milletimizin köklü tarihinden ve devlet tecrübesinden aldığı ilhamla anayasa yapma yeteneği son derece gelişkin olmasına rağmen, postallarla çiğnenen ve askıya alınan anayasaların yerine, maalesef darbe ruhunu lafzında taşıyan metinler ortaya konulmuş ve devletimiz yıllarca onlarla yönetilmiştir.

Bugün dahi ülkemiz, her ne kadar metinde zaman içerisinde değişiklikler yapılmış olsa da, satır aralarında darbe zihniyetinin izlerini taşıyan bir anayasa ile yönetilmektedir.

"MEVCUT ANAYASA MANASINI YİTİRMİŞ BİR METİNDEN İBARETTİR"

Bölgesinde ve dünyada önemli bir yer edinen Türkiye’nin böylesi darbe ürünü bir anayasa ile yönetilmeyi hak etmediği açıktır. Mevcut anayasa ruhunu ve manasını yitirmiş bir metinden ibarettir.

‘ZAMANIN RUHUNA UYGUN’ 

 Zamanın ruhuna uygun, toplumu dizginleyen değil, dinamizm kazandıran, Türkiye’ye yakışır bir toplum sözleşmesi niteliğinde, kapsayıcı, sivil, demokratik, özgürlükçü bir anayasa yapmak siyaset kurumunun milletimize vaadi ve borcudur.” 

‘GELECEĞE HAZIRLANMA VAKTİ’ 

“Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir anayasayı milletimize armağan etmek için gayret etmeye artan bir azimle devam ediyoruz.

1982 Anayasası yerine 100 yıllık cumhuriyetimizin tecrübelerinden de yararlanarak yeni bir anayasa yapmanın ve ülkemizi geleceğe hazırlamanın vaktidir.

"EŞİTLİKÇİ, ÖZGÜRLÜKÇÜ VE ADALETİ ESAS ALAN BİR ANLAYIŞ"

Hazırlanacak bu yeni anayasa eşitlikçi, özgürlükçü ve adaleti esas alan bir anlayışla toplumun tüm kesimlerini kuşatacak ve milletimizin istikbali için fevkalade önemli bir yapıtaşı olacaktır.” 


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın