Yeni Günaydın
Geri

Murat Ongun'dan Eren Erdem'e Dava!

Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun'un şikayeti sonucu hakkında disiplin soruşturması başlatılan ve dün CHP'den istifa ettiğini duyuran Eren Erdem'e dava da açtığı ortaya çıktı.
Murat Ongun'dan Eren Erdem'e Dava!
Haberler / Politika
22 Ağustos 2024 Perşembe 03:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun’un kendisine hakaret ettiği gerekçesi ile şikayeti sonucu hakkında disiplin soruşturması başlatılan CHP’nin eski genel başkan yardımcısı Eren Erdem partisinden istifa etmişti. Ongun’un Erdem’den şikayetçi olduğu ve ilk duruşmanın da kasım ayında yapılacağı öğrenildi.

Eski CHP Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, dün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, partisinin kendisini disiplin kuruluna sevk ettiğini duyurdu ve CHP'den istifa ettiğini açıkladı. Erdem paylaşımında "Parti yönetimini uyarıyorum" diyerek İBB danışmanı Murat Ongun hakkında çeşitli iddialar ortaya attı.

Eren Erdem, 27 Ocak 2024 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Murat Ongun’u hedef almıştı. Erdem paylaşımında “Saraçhane'nin maaşlı trolleri, zevzek ve gevezeleri beni Twitter'da TT yapmış. Ulan oğlum! Ben, bu parti için mahpus yatmışım. Sizin gibi maaşlı beslemelerin propagandasıyla vitesi geriye takmam. Murat Ongun; itini köpeğini paralı trollerini üstümden çek! Sen, CHP için 'bu s....tiğimin partisi dernek olsa da ülke kurtulsa' diyen adamsın! Çek itini, köpeğini, ağzımı açtırma!” ifadelerini kullanmıştı.

Ongun bu sözlerin ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı’na başvuru yaparak Erdem hakkında disiplin soruşturması açılmasını istemişti. Erdem ise hakkında açılan disiplin soruşturmasında kendisine tanınan 7 günlük savunma süresinin bitmesinin ardından kendisine yapılan tebligatı paylaşarak partisinden istifa etmişti.

ONGUN, ERDEM'İ MAHKEMEYE VERMİŞ

Gerçek Gündem’den Altan Sancar'ın haberine göre Ongun, CHP’ye şikayet ettiği Erdem'e aynı zamanda dava da açtı. Ongun, kişilik haklarına saldırı olduğu gerekçesi ile Erdem’den şikayetçi oldu ve 2 Şubat 2024 tarihinde dilekçesini savcılığa iletti. İstanbul 9’uncu Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek olan dava için, dava dilekçesi ve mahkemenin düzenlemiş olduğu tensip zaptı, 23 Şubat 2024 tarihinde Erdem’e tebliğ edildi. Ancak Erdem tarafından henüz cevap dilekçesi sunulmadı. Erdem’in yaşadığı adresin muhtarlığına ise 2 Ağustos tarihinde tebligat gönderildi.

'TWEET GÖRÜNTÜLENDİKÇE VERDİĞİ ZARAR ARTIYOR'

Ongun’un avukatı tarafından sunulan dilekçede Erdem'in Ongun aleyhinde gerçeği yansıtmayan ve ağır ithamlar içeren ifadeler ile iftira mahiyetinde birtakım açıklamalarda bulunduğu belirtildi. Erdem’in tweetinin 1 milyondan fazla görüntüleme aldığı ve bu arttıkça görülen zararın da arttığı, Erdem’in sözlerinin belgelenebilir nitelikte olmadığı belirtildi. Dilekçede ayrıca Ongun’un görevi hatırlatılarak, büyük bir nüfuza hizmet veren belediyede basın danışmanlığı görevi yaptığı, kamu görevinin itibarı ve saygınlığı gereği görevini yerine getirirken normal bir vatandaştan farklı olarak kamuoyunun güvenine ihtiyaç duyduğu belirtilerek Erdem’in sözlerinden dolayı 250 bin Türk lirası manevi tazminat ile cezalandırılması istendi.

Davanın ilk duruşması 26 Kasım 2024 tarihinde İstanbul 9’uncu Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın