Yeni Günaydın
Geri

Erdoğan'dan Emekliye Yeni Bir Müjde!

7 bin 500 lira üzerinde maaş alan emeklilerimiz için de güzel haberi milletimizle paylaşacağız.
Erdoğan'dan Emekliye Yeni Bir Müjde!
Haberler / Ekonomi
1 Mayıs 2023 Pazartesi 14:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Memur-Sen Genel Kurulu'nda konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Memur Sen Konfederasyonu'nun değerli yöneticileri, kıymetli gençler, hanfendiler beyfendiler sizleri hürmetle selamlıyorum. Ülkemizin dört bir yanında emek mücadelesi veren kardeşlerime selamlarımı gönderiyorum. 

Tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek Bayramı'nı tebrik ediyorum. Polis memuru Özgür Barçın evladımıza ve Resul Barutçu evladımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

Tüm kamu personelimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu vesile ile Memur Sen kurucusu Mehmet Akif İnan'ı rahmetle yad ediyorum.

Kuruluşundan bugüne geçen 28 yıllık sürece haktan, adaletten, milli iradeden yana taraf olmuştur, vesayetçilerin tehditlerine boyun eğmemiştir. Bir vicdan hareketi olmuştur. Ülkemizle birlikte dünyanın dört bir yanında hakları çiğnenenlere de kol kanat germiştir. Haşhaşi bozuntuları ile mücadelede yanımızda olan Memur Sen'e teşekkür ediyorum. Bu geleneğin daha da güçlendirilerek gelecek nesillere taşınması önemlidir. Rabbim hepimize Akif İnan gibi hayat yaşamayı nasip etsin.

Sivil toplum kuruluşlarımızın nasıl bir boşluğu doldurduğuna 6 Şubat'ta bir kez daha şahit olduk. Memur Sen seferberlik ruhu ile hareket etti. Arama kurtarma ekibi gece gündüz çalışarak pek çok insanımızı enkazdan canlı çıkardı.

“BİNLERCE KONUTUMUZUN TEMELİNİ ALİYEV KARDEŞİMİZLE ATTIK”

Her alanda Memur Sen'li kardeşlerimiz depremzedelerimizin yanında oldu. Kimileri de şov yapmanın peşinde koştu. Canımız yanarken devleti özellikle suçladılar, yıkıntılar başında bol bol poz verdiler. İşleri bitince orayı terk ettiler. Biz ise halen sahadayız. Son olarak İlham Aliyev ile Akif İnan'ın da memleketi sayılan Kahramanmaraş’ta afet konutlarımızın temelini attık. Bin konutumuzun temelini Aliyev kardeşimiz ile attık. Bu konutların yanında okulu, camisi, sosyal donatı alanları var. Bunlar durup dururken olmadı.

“DIŞARIDAN 300 MİLYAR GETİRECEĞİM YALANINI ATANLAR O GÜNLERDE IMF KOMİSERLERİNİN ÇANTACILIĞINI YAPIYORDU”

650 bin konut ve köy evimizi tamamlayacağız. Evi yıkılan kardeşlerimizi yeni yuvalarına kavuşturana kadar durmayacağız. Millet devlet olarak inancımız, engelleri aşma kararlılığımız hepsinden daha güçlüdür. Marmara depremi sonrasında yaşadıklarımızı hatırlayın. Kimdi onlar, şu anki CHP. Ne yaptı onlar? Ortada yönetim diye bir şey yoktu. Ülke sadece can kayıplarında ezilmedi, ekonomik olarak da dar boğaza girdi, emekli memur maaşları dışarıdan gelen paralarla ödendi. Dışarıdan 300 milyar getireceğim yalanını atanlar o günlerde IMF komiserlerinin çantacılığını yapıyordu. Halef selef olduklarınız niçin o zaman size bir kuruş para vermediler.

"IMF'YE OLAN BORCUMUZU BİTİRDİK VE İLİŞİĞİMİZİ KESTİK"

Davos'tayız, o zaman Bebecen benim bakanım. Kendilerine (IMF) dedim ki Türkiye'den alacaklarınızı alıyor musunuz dedim, alıyoruz dedi. Türkiye'den alacaklarınızı alırsınız ama Türkiye'yi siz yönetemezsiniz, ben yönetirim dedim. IMF'e olan borcumuzu bitirdik ve ilişiğimizi kestik.

"ESRAR KAÇAKÇILARININ LONDRA'YA GÖTÜRDÜĞÜ PARALARDAN 300 MİLYAR DOLAR ALACAK HERHALDE"

Bay bay Kemal'in bir sözcüsü var, İP'in de bir ismi var, IMF'in temsilcileri ile toplantı yaptılar. Sıkıntıdaymışız... Bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yok, dedik. Geldikleri gibi döndüler. Esrar kaçakçılarının Londra'ya götürdüğü paralardan 300 milyar dolar alacak herhalde. Başka türlü gelmez. Biz geldiğimizde Döviz rezervi 28 milyar dolardı şimdi 122 dolar döviz rezervimiz var. Ben size yalanı asla tavsiye edemem. Bu millet doğruluk üzerinde ayakta durmuştur.

EMEKLİLERE MÜJDE

Cumhuriyet tarihinin en büyük atamalarını yapıyoruz. Emeklilikte yaşı bekleyen 2 milyon kardeşimizin taleplerini yerine getirdik. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya bayram ikramiyelerini 2 bin lira yaptık. 7 bin 500 lira üzerinde maaş alan emeklilerimiz için de güzel haberi yürttüğümüz çalışmaları bitirdikten sonra milletimizle paylaşacağız.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın