Yeni Günaydın
Geri

Elon Musk'a Röportaj Veren Trump'tan Açıklama!

Başkan seçilirse Putin ile nasıl bir politika izleyecek?
Elon Musk'a Röportaj Veren Trump'tan Açıklama!
Haberler / Dünya
13 Ağustos 2024 Salı 12:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD eski başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, kasım ayındaki başkanlık seçimini kazanması durumunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yine ‘iyi geçinmeyi’ umduğunu belirtti.

X sosyal medya platformununun sahibi Elon Musk’a röportaj veren Trump’ın görüşüne göre, Rusya lideri Putin ve Çin Başkanı Şi Cinping “sektörün en iyileri”.
Başkan olduğu sırada Rusya lideriyle yaptığı görüşme sırasında, Ukrayna’ya saldırmasına karşı uyardığını iddia eden Trump şunu dedi:

Vladimir Putin'e, ‘Yapma. Bunu yapmamalısın Vladimir’ dedim… Bu son konuşmamızdı. Aslında bunu asla ama asla yapmazdı. Onunla iyi geçinirdik. Umarım onunla tekrar iyi geçiniriz. Bu kötü değil, iyi bir şey olur.

Cumhuriyetçi aday, mevcut ABD Başkanı Joe Biden’in Ukrayna konusunda Rus liderle görüşmeyi reddederek büyük hata yaptığını söyleyerek bu konuda şu değerlendirmede bulundu:

Biden Rusya’ya bir şeyler yapmış olmalı. Yoksa Putin'in Ukrayna'ya asker sokmaya karar verme ihtimali yoktu. Ben görevden ayrıldıktan sonra onlar Ukrayna sınırında büyük asker yığınağı yapmaya başladı. Buna baktım ve Putin'in iyi bir müzakereci olduğu ve müzakere etmek istediği için bunu yaptığını düşündüm.

Ukrayna ordsunun insan kaynaklarında büyük sorun yaşadığına dikkat çeken Trump, Kiev’in bu kadar asker açığı varken askeri operasyonlara devam edemeyeceğini belirterek şunu anımsattı:

Rusya Almanya’yı yendi. Rusya, Napolyon’u da yendi. Ukrayna pek de hoş olmayan bir durumda.

'Putin'le iyi ilişkilerim vardı, Ukrayna savaşı olmazdı'

Biden yerine kendisinin başkan olması halinde Ukrayna savaşının hiç yaşanmayacağını iddia eden Trump, "Hakkımda 2 yıl süren Rusya soruşturmasına rağmen Putin ile iyi ilişkilerim vardı. Kendisi bana saygı duyardı. Biz oturup Ukrayna hakkında konuşurduk" diyerek Ukrayna savaşı başlamadan sorunu çözebileceğini savundu.

Trump, "Biden'ın çok kötü olmasının bir nedeni de şu, (ben olsaydım) İsrail saldırısı hiç olmazdı. Rusya asla Ukrayna'ya saldırmazdı. Ülkemizde enflasyon olmazdı ve Afganistan'daki rezalet yaşanmazdı" şeklinde konuştu.

Ortadoğu'daki durumun iyi gitmediğini ve çatışmaların bölgesel bir düzeye sıçrayabileceğini savunan Trump, böyle bir durumun 3. Dünya Savaşı'na yol açabileceğini iddia etti.

'Biden'a darbe yapıldı, Harris Biden'dan daha yetersiz'

ABD Başkanı Joe Biden'ın başkan adaylığından çekilmeye zorlandığını savunan Trump, "Bu, ABD Başkanı'na karşı yapılan bir darbeydi. O (Biden) ayrılmak istemedi, ona dediler ki bunu nazikçe de yapabiliriz zor yoldan da yapabiliriz" şeklinde konuştu.

Demokratların başkan adayı Kamala Harris'in Biden'dan daha kötü bir aday olduğunu savunan Trump, "Onu seçemeyiz, kendisi yetersiz. O, daha bir tane mülakat yapmadı" yorumunu yaptı.

Biden'ın zekasının çok düşük olduğunu savunan Trump, "Başkan çok düşük bir zekaya sahip, 30 yıl önce de düşüktü ama şimdi artık hiç kalmamış olabilir" dedi.

'5 Kasım'da ülke tarihindeki en önemli seçim yapılacak'

Trump, 5 Kasım'da gerçekleştirilecek seçimlerin ABD tarihinin en önemli dönüm noktası olacağını savunurken, tüm seçmenlerini sandığa gitmeye çağırdı.

"5 Kasım ülke tarihimizin en önemli günü olacak. Bu seçimler şimdiye kadarki en önemli seçimler olacak. Muhtemelen tarihimizin en önemli günü olacak. Eğer kazanamazsak herkes için çok üzüleceğim" diyen Trump, rakibi Harris'in kapasitesinin başkanlık için yeterli olmadığını savundu.

Röportaj planlanandan geç başladı: Musk, ‘büyük DDOS-saldırısı oldu’ dedi

ABD’li milyarder iş insanı Elon Musk, sahibi olduğu X sosyal medya platformunun, Trump’la röportajın başlaması gerektiği saatte ‘büyük DDOS-saldırısı’ yaşadığını duyurdu. Saldırı nedeniyle birçok kullanıcının Musk-Trump yayınına erişemediği bildirilirken yaşanan teknik sorun nedeniyle röportajın planlanan saatten geç başladığı belirtildi.

Musk, konuya ilişkin X hesabından yaptığı paylaşımda, “X üzerinde büyük bir DDOS saldırısı olduğu görülüyor. Saldırıyı püskürtmek için çalışıyoruz. En kötü ihtimalle, daha az sayıda dinleyiciyle devam edeceğiz ve sohbeti daha sonra yayınlayacağız" ifadelerini kullandı.

Trump’ın seçim merkezi, Musk-Trump röportajı için ‘yüzyılın sohbeti’ olarak tanıtmıştı. Musk, Temmuz ayındaki X paylaşımında, Trump’a destek verdiğini açıklamıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın