Yeni Günaydın
Geri

Ekrem İmamoğlu: 'Paris Eleştirileri İyi Niyetli Değil'

İmamoğlu, Paris’te 2036 olimpiyat adayı olan İstanbul’un tanıtımı için açılan İstanbul Evi ile ilgili "israf" eleştirilerine yanıt verdi.
Ekrem İmamoğlu: 'Paris Eleştirileri İyi Niyetli Değil'
Haberler / Politika
14 Ağustos 2024 Çarşamba 18:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin olimpiyatlarda madalya alan sporcularını ağırladı. SÖZCÜ TV'ye açıklamalarda bulunan İmamoğlu, 'İstanbul'un önünde olimpiyat hedefi var.' ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2024 Paris Olimpiyatları’nda Türkiye’ye taekwondo dalında bronz madalya kazandıran İBB Spor Kulübü sporcusu Nafia Kuş Aydın ile güreş dalında bronz kazandıran  Buse Tosun Çavuşoğlu’nu Saraçhane’deki makam odasında ağırlayarak tebrik etti.

Aydın’ın taekwondo müsabakasını izlediğini, Çavuşoğlu’nun maçını ise seyahat sırasına denk geldiği için seyredemediğini belirten İmamoğlu, “Gururla izledik seni Dilek'le. Gecenin o vakti bekledik, bekledik. Ayağınıza sağlık. Tüm madalya alan sporcularımızı tebrik ediyoruz. Ama tabii kendi kulübümüzün de bu önemle olimpiyatta madalyayla dönmesi, bizi ayrıca gururlandırdı. Kadınların çok başarılı olduğunu da görüyorum. Açıkçası beni o da çok ayrıca gururlandırıyor” dedi.

OLİMPİYATLARIN PROVASI

İmamoğlu, Paris 2024 Olimpiyatları’nda her spor branşına gösterilen ilgiye dikkat çekerek “Dedim ki; ‘Bizim İstanbul’da, çocuklarımıza spor yapmayı, sporu izlemeyi ve olimpiyatın, olimpiyat ruhunun ne olduğunu anlatmamız lazım.’ O tribünlerin coşkusu da aslında bir spor eğitiminin sonucu. İnanılmaz ve her sporun o disiplinine de uygun hareket ediyorlardı. Nerede susulacak, nerede alkışlanacak… Umarım biz de İstanbul’da öyle coşkulu, tribünleri dolu dolu, layıkıyla bir ev sahipliği yapmayı arzu ediyoruz. Provasını da sizin de inşallah güçlü bir şekilde yarışacağınız Avrupa Oyunları’nda birlikte yaparız” diye konuştu.

“HERKESE MORAL OLDU”

İBB Spor Kulübü’nün amatör branşlara verdiği destekle öne çıktığını belirten İmamoğlu, “Sizin özellikle bu olimpiyatlarda başarınızın hem bu işin içinde emek veren yöneticilerimizden, hocalarımıza herkese moral olacağını, bunun ne kadar keyifli bir şey olduğunu hissederek daha da büyüteceklerine eminim” dedi.

“ELEŞTİRİLER İYİ NİYETLİ DEĞİL”

İmamoğlu, Paris’te 2036 olimpiyat adayı olan İstanbul’un tanıtımı için açılan İstanbul Evi ile ilgili "israf" eleştirilere de değinerek “Eleştirilerin hiçbiri iyi niyetli değil. Onun için muhatap almıyorum. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Kötü söz sahibine aittir. Diliyor ve istiyoruz ki dünyanın bu kadar entegre olduğu bir ortamda bir sporcunun tavrı bile marka olabiliyor. Bir atıcımızın bir tavrı bütün dünyada tanınabiliyor. Bu kadar evrensel bir alanın güçlenmesi için mücadele ediyoruz. Bunu görmeyip dili kötü şekilde kullanan en tepeden en farklı kesime kadar iyi niyetli olmadıklarını düşünüyorum. Biz iyi niyetle işimizi yapıyoruz” diye konuştu.

“SİZLERİ UTANDIRMADIĞIM İÇİN MUTLUYUM”

2024 Paris Olimpiyatları’nda, güreş dalında 68 kiloda bronz madalya kazanan Çavuşoğlu da “İBB adına benim kazanmış olduğum ikinci madalya. Her şey gayet güzel gitti. Ben de sizleri utandırmadığım için mutluyum” dedi. Taekwondo dalında 67 kiloda bronz madalya kazanan Aydın ise “İstanbul Büyükşehir'in ben sporcusu değil, gerçekten evladı oldum. Umuyorum her şey çok güzel olacak” ifadelerini kullandı. 


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın