Yeni Günaydın
Geri

Ege Üniversitesi Öğrenci Yurdu Fiyatlarına Dev Zam!

Ege Üniversitesi Öğrenci köyü olarak da bilinen Ege Üniversitesi Öğrenci Yurdu fiyatlarına dev zam geldi.
Ege Üniversitesi Öğrenci Yurdu Fiyatlarına Dev Zam!
Haberler / Bugün Neye Zam Geldi
12 Temmuz 2024 Cuma 03:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ege Üniversitesi Öğrenci köyü olarak da bilinen Ege Üniversitesi Öğrenci Yurdu fiyatlarına dev zam geldi. İki kişilik oda aidatının aylık kişi başı 6 bin liraya ve üç kişilik oda aidatının ise 5 bin liraya çıkarıldığı açıklandı.

Ege Üniversitesi öğrencileri tarafından kullanılan ve Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü olarak da bilinen Ege Üniversitesi Öğrenci Yurdu ücretlerine zam geldi. Yeni öğretim yılında, daha önce çift kişilik odada kişi başı 1480 TL olan ücret 6 bin TL'ye yükseltilirken, üç kişilik odada ise kişi başı 1250 TL olan ücret 5 bin TL olarak belirlendi.

Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü'nde, 2024-2025 öğretim yılı için yurt ücretlerine zam yapıldı. Daha önce 1480 TL olan çift kişilik oda ücreti, yeni dönemde kişi başı 6 bin TL’ye yükseltildi. Üç kişilik odalar için ise kişi başı 1250 TL olan ücret, 5 bin TL’ye çıktı. Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü’nün resmi web sitesinde yapılan duyuruya göre, çift kişilik oda için depozito kişi başı 6 bin TL, üç kişilik oda için ise kişi başı 5 bin TL oldu.

‘İŞE GİRİP ÇALIŞMAK ZORUNDAYIM’

Yurt fiyatlarındaki artışa tepki gösteren Gazetecilik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Tuana Nehir Arıcı, çift kişilik bir odada kaldığını söyleyerek, "Geçen yıl ücret kişi başı 1480 liraydı. Bu dönem 6 bin liraya çıktı. Hepimiz şok geçirdik. Çünkü zam bekliyorduk ama bu kadar fazla artmasını beklemiyorduk" dedi.

Yurt masrafını karşılayabilmek için hem çalışıp hem öğrenimine devam etmeyi düşündüğünü dile getiren Arıcı, “İşe girmeyi düşünüyorum. Çünkü başka seçeneğim yok. Mecburen çalışmak zorundayım. Özel yurda gidemem. Son bir yıldır burada kalıyordum. Ayın 17’sine kadar 10 bin 500 lira ödememizi istediler. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bu da kayıt yenileme için depozito ücreti olarak isteniyor. Zaten odalarda imkanlarımız çok kötü. Sıcaktan nefes alamıyoruz. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında bile klima var. Ben yatay geçişle geldim. Mersin’de KYK’da kalıyordum. Ama burada o imkanım olmadı" diye konuştu.

'EVE ÇIKMAM ÇOK ZOR'
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği 2’nci sınıf öğrencisi Deniz Çinko da "Öğrenci Köyü'nde kalıyorum. Kiramız 1480 liraydı. 6 bin liraya çıktı. Yüzde 300 zam var. Bursla okuyan öğrenciler vardı. Onlar nasıl yapacaklar? Ailem Aydın’da yaşıyor. Eve çıkmam çok zor. Ev kiralarında yüzde 25 zam oranı da değişti. Şu an eve çıkmam için 3 katı kira ödemem gerekiyor. Üzerine her yıl ev sahibinin yapacağı zam eklenecek. İki yıl sonra, çıkın dese çıkmak zorundayız. Ne yapacağımı bilmiyorum. Okulun bitmesine normalde 3 yıl var. Zor bir durumdayım" dedi.

KYK KAPASİTESİ 14 BİNE ÇIKARILDI
Ege Üniversitesi’nden konuyla ilgili bir açıklama yapılmazken, üniversite içindeki KYK yurtlarında barınabilen öğrenci sayısı yani kapasitenin bu yıl, bin öğrenciden 14 bine çıkarıldığı öğrenildi. Yaklaşık 2 bin kapasiteli Öğrenci Köyü’nün KYK’ya alternatif olarak hizmet verdiği bildirildi.

'ARTIŞ YÜZDE 305'

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ege Üniversitesi 2023-2024 yılı öğrenci köyü aidatı, 2 kişilik oda 1480 lira, 3 kişilik oda 1250 lira. 2024-2025 yılı öğrenci köyü aidatı 2 kişilik oda 6 bin lira, 3 kişilik oda 5 bin lira. Artış yüzde 305. İçerisinde yemek yok, odalarda klima yok. Çamaşır yıkama ücretli. Bu çocuklar size ne etti eyyy Ege Üniversitesi! Bu öğrenciye zulümdür. Bu fahiş artışı bir an önce geri alın. Hesabı keşke TÜİK’e göre yapsanız. TÜİK’e göre yurt ücreti 457 lira, ev kirası 5845 lira."


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın