Yeni Günaydın
Geri

Şeker Fiyatlarına Zam!

Türk Şeker'in açıklamasına göre, şeker fiyatlarına %5 zam yapıldığı ortaya çıktı.
Şeker Fiyatlarına Zam!
Haberler / Bugün Neye Zam Geldi
8 Temmuz 2024 Pazartesi 20:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türk Şeker'in açıklamasına göre, şeker fiyatlarına %5 zam yapıldığı ortaya çıktı. Şirketin yayınladığı fiyat listesine göre yapılan indirimin ardından hemen zammın gelmesi de gözlerden kaçmadı.

YENİ FİYAT LİSTESİ BELLİ OLDU

16 Temmuz 2024 tarihinden itibaren tüm fabrika ve kiralık depolardan KDV hariç 32,00 TL/kg üzerinden %7,81 indirimli KDV hariç 29,50 TL/kg fiyatla şeker satışı yapılacak.

Teşekkülün yapacağı ödemelerde damga vergisi kesintisi uygulayacak Genel Bütçeli İdarelere (askeriye vb.) ise KDV hariç 32,00 TL/kg üzerinden %6,87 indirimli KDV hariç 29,80 TL/kg fiyatla satış yapılacak.


BU DURUMA GÖRE ŞUNLAR YAPILACAK

  • Online Randevu Sistemi (PASAR) üzerinden randevu alan müşterilere öncelik verilerek, randevusu olmayan müşterilere de fabrikadan yükleme imkanı sağlanacak.
  • PASAR üzerinden randevu alan müşterilerle randevu gününden en az bir gün önce iletişime geçilerek randevusuna gelip gelmeyeceği teyit edilecek.
  • Randevusuna gelmeyecek müşterilerin randevuları iptal edilecek.
  • Şeker faturaları genel satışlarda "İndirimli Peşin" satış türü seçilerek, Teşekkülün yapacağı ödemelerde damga vergisi kesintisi uygulayacak Genel Bütçeli İdarelere ise "Kamu Kurumu (Damga Vergili)" satış türü seçilerek indirim oranına göre kesilecek.
  • 100 ton ve üzeri alım yapan firmalara protokol kapsamında 2 ay çekim süresi verilecek ve "İndirimli Peşin Rezervli" satış türü seçilerek toplu fatura kesilecek.
  • Yüklemelerin aksamaması için gerekli tedbirler alınacak; gerektiğinde mesai saatleri dışında, cumartesi, pazar ve resmi tatil günlerinde de yükleme yapılacak. Bu düzenlemeler Genel Müdürlük tarafından uygun bulunmuştur.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın