Yeni Günaydın
Geri

Ebeveynler Neden Bu Kadar Yorgun?

Kendinizi yolun sonuna gelmiş gibi hissetmeyin; yorgun ebeveynler için birkaç kolay ipucu...
Ebeveynler Neden Bu Kadar Yorgun?
Haberler / Yaşam
11 Nisan 2023 Salı 17:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

"Ebeveyn olana kadar asla yorulmadığını bilmezsin" diye eski bir söz vardır. Ebeveyn yorgunluğunun şakası yok ve arkanızda koca bir köy olsa da ya da kendi başınıza çalıştırıyorsanız, bu sürünen yorgunluğu sonsuza kadar görmezden gelemezsiniz. Bunun yerine, yorgun anneler ve babalar birkaç kolay ipucu uygulayarak herhangi bir tükenmişliğin önüne geçebilirler.

Ebeveynler Neden Bu Kadar Yorgun?

Ebeveyn TikToks veya Instagram Reels'in ebeveynliğin zorluklarından bahsettiğini gördüyseniz, o zaman ebeveynlerin bugün tam olarak ne tür bir durumda olduğunu bilirsiniz. Yine de, bu bitkinliği açıklamak için kötü bir uyku programından daha fazlası var ve işte bunun birkaç yaygın nedeni var.

Sosyal leke

Ebeveyn yorgunluğu hakkında konuşmayı zorlaştıran bir damgalama var. Nesiller boyunca beklenti, ebeveynliği kapıdan çıkar çıkmaz halledebilmenizdi. Yine de, sosyal tepkilerden endişe ettiğiniz için yardım istemezseniz, o zaman sadece daha fazla yorulursunuz.

Kültür bazen kötü olabilir ve baskın batılı ebeveynlik tarzı, ebeveynliğin tüm yönleriyle başa çıkamıyorsanız başarısız olduğunuzu dikte eder. Yardım istemeyince yardım alamıyorsun ve çukurunu daha derine kazıyorsun.

Çocuklarınızınkinden Farklı Bir Uyku Programına Sahip Olmak

İşinize bağlı olarak, çocuklarınızın uyku programlarına uyma lüksüne sahip olmayabilirsiniz . Parlak ve erken uyanacaklar - ve gerçekten geç saatlere kadar içeri girmemiş olabilirsiniz veya uyanma saatlerine istediğinizden daha yakın olana kadar rahatlayamayabilirsiniz. Bu sizi sürekli olarak çok az uyuma döngüsüne sokabilir ve bu da sonunda sadece yorgun hissetmekten bazı ciddi fiziksel ve zihinsel semptomlara dönüşecektir.

Çok Fazla Stimülasyon

Uyku saatinize çok yakın bir zamanda teknolojiye bağlı kalmanın, beyninizi harekete geçirme şeklinden dolayı uykuya dalmayı zorlaştırdığı iyi bilinir. Eh, diğer uyarım aynı etkiyi yaratabilir. Bu nedenle, bitkin olduğunuzda bile o "ikinci rüzgarı" yakalayabilirsiniz. Çocukları bıraktıktan sonra biraz ekstra temizlik, yemek hazırlama veya kişisel bakım yapmak, normal ritminizi bozabilir ve sizi o uyarılmış bölgeye itebilir.

Yorgun Ebeveynlerin Yorgunlukla Mücadele Edebilecekleri Pratik Yollar

Yorgun olduğunuzda, umursadığınız son şey nedenidir. İlgilendiğiniz tek şey, denklemin 'nasıl düzeltileceği' kısmıdır. Kelimenin tam anlamıyla ne kadar yorgun olduğunuza ağlayamayacak kadar yorgun olduğunuz o çok uykulu yoksunluk pusunun içindeyken, bu pratik yöntemlere dönün.

Yatmadan Önce 'Me-Time'ınızı Telefonda Harcamayın

Teknoloji, beynimizi çok fazla uyaracak şekilde programlanmıştır ve doktorlar her zaman telefonlarımızı yatmadan hemen önce kullanmamamızı tavsiye eder. Yatmadan hemen önce telefonlarını gerçekten kullanmaması gereken daha büyük bir insan demografik grubu ebeveynlerden daha fazla yok. Yatmadan en az 30 dakika önce telefonu kapatarak alabildiğiniz kadar zzz alın.

Kafeini Aşırı Yüklemeyin

Kafeinin gün boyunca yaşam çizginiz olduğunu düşünebilirsiniz, ancak bu sadece sirkadiyen ritminizi bozabilecek başka bir uyarıcıdır. Yorgunluğa tepkiniz her zaman bir fincan kahveye dönmek olmamalı. Bir fincan joe vererek vücudunuzun dinlenme ihtiyacı belirtilerini görmezden gelme alışkanlığına kapılmayın.

Kahvaltıyı Atlama

Muhtemelen öğlen saatlerinde henüz bir şey yemediğinizi fark ettiğiniz çok fazla gün vardır. Kahvaltı boşuna günün en önemli öğünü denmiyor. Sabahın erken saatlerinde vücudunuzu beslemek için bu besinlere, proteinlere ve karbonhidratlara ihtiyacınız var. Gün boyunca vücudunuzu ne kadar stratejik bir şekilde beslerseniz, kendinizi o kadar enerjik hissedersiniz.

Gözlerini Kapat ve Dinlen

Herkes şekerleme yapmaz ve bazen çalışmak için zamanınız olmaz. Ancak, gözlerinizi kapatmanın ve birkaç dakika uzanmanın ne kadar onarıcı olduğuna şaşıracaksınız. Bir nefes almak için 20 dakika ayırmak ve ebeveynliğin son derece teşvik edici dünyasıyla bağlantınızı koparmak, size günün daha stresli bölümleriyle başa çıkmak için ihtiyaç duyabileceğiniz küçük bir destek sağlayacaktır.

Uyku Takviyesi Almayı Düşünün

Tutarlı bir uyku programına sahip olmakta zorlanmadığınızı fark ederseniz, ancak yatma vakti geldiğinde kendinizi yorgun hissetmiyorsanız veya uykuya dalmanız çok uzun sürüyorsa, bir uyku takviyesi almayı düşünün. Birçok insan doğal ek melatonini sever, çünkü dozu ihtiyaçlarınıza göre ayarlamak için yeterince küçük artışlarla ayarlayabilirsiniz. Bu şekilde, hızlı bir şekilde uyuyacaksınız ve uyandığınızda sersemlemiş olmayacaksınız.

İhtiyacınız olduğunda yardım isteyin

Listedeki en bariz tavsiye gibi görünse de, insanların uygulamaya koyması en zor olanlardan biridir. Önemsiz şeyler için yardım istemek imkansız gibi gelebilir, bırakın hayatınızın şu anda sizi bunalttığını kabul edin. Ancak etrafınızdaki insanların da sizin onları destekleyeceğiniz şekilde sizi desteklemesine izin vermelisiniz. Rahatsız ediciyse veya yardım etmek istemiyorlarsa, sorduğunuzda da yapmazlar. Bu nedenle, ara sıra biraz yardım isteyerek herhangi bir korkunun veya içselleştirilmiş utancın yorgunlukla mücadele etmenize engel olmasına izin vermeyin.

Çocuklarınız Gibi Kendinize İyi Bakın

Ebeveynlik, çocuklarınızın gelişmek için ihtiyaç duydukları yapıyı, yardımı ve disiplini almalarını sağlamak adına sahip olduğunuz tüm sağlıklı alışkanlıkları göz ardı etmenize neden olabilir. Durduğunuz yerde uykuya dalmadan ne kadar yorgun olabileceğinizi görmek için kendinizi zorlamak yerine, çocuklarınıza nasıl ebeveynlik yapıyorsanız, kendinize de ebeveynlik yapmayı deneyin. Vücudunuzun size verdiği sinyallere dikkat edin ve ona nezaket ve özenle davranın.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın