Yeni Günaydın
Geri

Dünyanın En Büyük Yatı!

Suudi Arabistan'da dünyanın en büyük ve en pahalı yatını inşa etmeye hazırlanıyor.
Dünyanın En Büyük Yatı!
Haberler / Dünya
22 Kasım 2022 Salı 11:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İtalyan bir mimarlık şirketi, Suudi Arabistan'da dünyanın en büyük ve en pahalı yatını inşa etmeye hazırlanıyor. Dev bir kaplumbağa şeklinde tasarlanacak olan Pangeos isimli yat, içinde birçok yapıyı da barındıracak. 550 metre uzunluğundaki yatın maliyetinin ise 8 milyar dolar olacağı öğrenildi.

İtalyan bir mimarlık şirketi olan Lazzarini, Pangeos isimli 550 metre uzunluğundaki terayatın konseptini tanıttı. Dünyanın en pahalı ve en büyük yatı olacak olan Pangeos, içerisinde AVM’lerden restoranlara, plazalardan evlere kadar birçok yapıyı barındıracak.

Süper, mega ve gigayatlardan daha büyük olan gemilere terayat adı veriliyor.

Lazzarini adlı bir şirket şimdi son derece lüks ve bir o kadar da pahalı olan yeni bir terayat konsepti üzerinde çalıştığını duyurdu.

Adını Pangea'dan aldı

Pangeos adı verilen yapının isminin 335 milyon yıl önce var olan bir süper kıta olan Pangea'dan esinlenerek konulduğu belirtildi.

Şirketten yapılan açıklamada, şimdiye kadar yapılmış en büyük yüzer yapı olacak olan geminin 550 metre uzunluğunda ve 610 metre genişliğinde olacağı belirtildi.

Lazzarini'ye göre tam bir "yüzen şehir" olan terayat, oteller, alışveriş merkezleri, parklar ve hatta daha küçük gemiler ve uçaklar için limanlara sahip olacak.

Diğer taraftan şirket tarafından, kaplumbağa şeklinde tasarlanacak olan yapının Suudi Arabistan'da inşa edileceği ve Cidde'nin kuzeyindeki Kral Abdullah Limanı'ndan bir alanın inşaat işin seçildiği ifade edildi.

Lazzarini, son olarak terayatın inşaatının 2033 yılında tamamlanabileceğini aktardı.

İşte dünyanın en büyük yat konseptinden kareler...
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın