Yeni Günaydın
Geri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muhalefetin Eleştirilerine Yanıt!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'taki konut teslim töreninde yaptığı açıklamada, Hatay'daki sözlerinin ardından başlayan tartışmalar için, "İfademizin üzerinde tepiniyorlar, tüm belediyeler gerektiği bütçeyi alıyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muhalefetin Eleştirilerine Yanıt!
Haberler / Politika
6 Şubat 2024 Salı 21:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde 'Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Partisinin Hatay adaylarını açıklamak için 3 Şubat’ta düzenlenen toplantısında konuşan Erdoğan, “Merkezi yönetim ile yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı.” demişti.

Erdoğan’ın bu sözleri muhalefet tarafından tepkiyle karşılanmıştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan’ın sözlerini ”Dünya siyaset tarihinin en utanç verici şantajı” olarak tanımlamıştı.

HATAY'DAKİ SÖZLERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA: AYRIMCILIK YAPMADIK, YAPMAYIZ

Kahramanmaraş’ta deprem konutlarının teslim töreninde konuşan Erdoğan, Hatay’la ilgili sözlerine açıklık getirdi: 

"Hayatımızın hiçbir döneminde ayrımcılık yapmadık, yapmayız. Biz insanımızın gerektiğinde canı pahasına verdiği desteği, yatırımları yaptığımız için bu destekleri aldık. Tıpkı 21 yıl boyunca olduğu gibi geçen yılın mayıs ayındaki Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerinde de sizlere vaadimiz buydu. Şimdi belediye başkanlığı seçimlerinde de şehirlerimize vaadimiz aynıdır. Biz eser vermeye, hizmet etmeye, şehirlerimiz Türkiye Yüzyılı'na hazırlamaya talibiz. Bunun dışındaki her tartışmayı vakit kaybı olarak gördüğümüzü her fırsatta tekrarlıyoruz.

Birileri Hatay'da söylediğimiz hükümet ve yerel yönetimlerin işbirliğine işaret ettiğimiz ifadelerin üzerinde tepiniyor. Yıllardır şu hakikati sürekli dikkate getiriyoruz. Hükümet olarak biz tüm belediyelere bütçeden almaları gereken payı eksiksiz gönderdik. Hatta plana dayalı, yapacaklarını gördüğümüz yatırımlar için borçlanma izinlerini de veriyoruz. Muhalefetin elindeki şehirlerde normalde belediyelerin yapması gereken yatırımların önemli kısmını sırf vatandaşlarımız mağdur olmasın diye bakanlıklarımıza bağlı kurumlar ile yine biz hayata geçirdik. İstanbul'undan İzmir'e, Ankara'sından Hatay'a muhalefet belediyelerinin şehirlerine hak ettiği hizmeti kazandıramamasının tek sebebi beceriksizlik, iş bilmezlik ve başka hesaplar peşinde koşmalarıdır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın