Yeni Günaydın
Geri

Çırılçıplak Uyumanın Beklenmedik Faydaları!

Hepimiz annemizin karnından aynı şekilde çıkıyoruz: Çırılçıplak!
Çırılçıplak Uyumanın Beklenmedik Faydaları!
Haberler / Sağlık
13 Mayıs 2024 Pazartesi 19:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hepimiz annemizin karnından aynı şekilde çıkıyoruz: Çırılçıplak!
Peki konu çıplaklık olduğunda neden bu kadar tutucuyuz?

Ancak ister yatak pijamaları ister iş için profesyonel takım elbise olsun, giyim, modern toplumun o kadar büyük bir parçası ki, sadece seks için değil, uyumak için yorganın altına girmeden önce her şeyi açığa çıkarma fikri biraz alışılmadık gelebilir.

Pek çok insan bunu yapıyor ve yatakta bir şeyler giymektense çırılçıplak uyumayı tercih ediyor.

Çıplak eşinize yakınlaşmak ve ona karşı arzu duymak gibisi yoktur. Seks yapmayı planlamıyor olsanız bile işler beklenmedik bir hal alabilir.

Ayrıca çıplak uyumanın vücut sıcaklığınızı çok daha çabuk düşürdüğü ve gece boyunca onu rahat bir seviyede tuttuğu biliniyor.

Her ikisi de uykuya hızlı dalmak ve daha uzun süre uykuda kalmak için çok önemli. Kaliteli uyku, daha iyi zihinsel sağlık, hızlı metabolizma, iyi bir bağışıklık sistemi, daha iyi odaklanma ve konsantrasyon ve hastalıkların önlenmesiyle ilişkili. Uyku eksikliği cinsel yaşamınıza da zarar verebilir.

Çıplak uyumak cinsel sağlığınızı da etkileyebilir. Kadınlar için bu daha iyi bir vajinal sağlık gibi görünebilir, erkekler için ise sperm sayınızı korumak ve daha az tahrişle ilgili.

Çıplak uyumak alt bölgelerinizi nasıl mutlu ve sağlıklı tutabilir?Vajinal kandidiyaz olarak da bilinen vajinal mantar enfeksiyonları oldukça yaygın ve her 4 kadından 3'ünü etkiliyor.

Vajinal bölgede kaşıntı, cinsel ilişki veya işeme sırasında yanma hissi, vajinal akıntı, ağrı ve vulvanın şişmesi şeklinde ortaya çıktıklarından özellikle rahatsız edici olabilirler.
Çıplak uyuduğunuzda, vajinanıza bakterilerin üreme alanı olabilecek ve sizi mantar enfeksiyonları ve idrar yolu enfeksiyonları riskiyle karşı karşıya bırakabilecek sıkı ve nemli iç çamaşırlarından bir mola vermiş olursunuz.

Temel olarak vajinanıza biraz nefes alma alanı ve çok ihtiyaç duyulan havayı veriyorsunuz. Özellikle sentetik iç çamaşırları mantar enfeksiyonları için problemlidir. Naylon ve spandeks gibi malzemeler hava dolaşımını daha da engeller ve ısıyı ve nemi içeride hapseder.

Erkekler için çıplak uyumak, dar iç çamaşırlarının neden olduğu sürtünme ve tahrişten kurtulmak ve ayrıca bakteriyel enfeksiyonları önlemekle ilgilidir.

Daha da önemlisi sperm sağlığınız da etkilenebilir. Human Reprodüksiyon dergisinde 2018 yılında yayınlanan ve 656 kişiyi kapsayan bir araştırmaya göre, yatakta çoğunlukla boxer giydiğini belirten erkeklerin, dar iç çamaşırı giyen erkeklere göre %25 daha yüksek sperm konsantrasyonu ve %17 daha yüksek toplam sperm sayısı vardı.

Çıplak uyumak cinsel yaşamınızın ve ilişkinizin sağlığı cinsel sağlığınızla yakından bağlantılıdır ve çıplak uyumak bu alanlarda da beklenmedik bir etkiye sahip olabilir.

Çıplak uyumak seks hayatınıza nasıl fayda sağlayabilir?

Birlikte çıplak yatmanın cinsel uyarılmayı artırabileceği yönündeki bariz teorinin yanı sıra, sevgilinizle ten tene temas kurmak aşk hormonu oksitosin düzeylerini de artırabilir. Oksitosin, partnerinize bağlanma duygunuzu derinleştirerek ona bağlı hissetmenizi sağlayan hormondur.

Ek olarak, Minneapolis merkezli seks terapisti Jackie Golob'a (Sleepopolis aracılığıyla) göre, pozitif vücut imajı ile çıplak uyumak arasında bir bağlantı olabilir.
"Ne kadar çok çıplak olursak, tenimizin içinde ve savunmasız olmaya o kadar çok maruz kalırız. Kendimize karşı daha savunmasız veya çıplak hale geldiğimizde bu, zihinsel sağlığımızı, bedensel utancımızı ve cinsiyetle ilgili sınırlayıcı inançlarımızı etkileyecektir.

Mutlu bir cinsel yaşam söz konusu olduğunda pozitif vücut imajı, özgüven ve cildinizde rahat olmak uzun vadede işe yarar.

Ancak bu faydalara rağmen çıplak uyumak herkese göre olmayabilir. Belki bedensel salgılardan ya da gecenin ortasında çok üşümekten endişeleniyorsunuz ya da sadece bu düşünceden rahatsız oluyorsunuz.


Yatmadan önce sıcak bir banyo yapmak, bir saat önce teknoloji kullanımından kaçınmak ve bol, nefes alabilen giysiler giymek gibi uyku hijyeni alışkanlıklarını uygulamak, uygun uykunun ve iyi bir cinsel sağlığın faydalarından yararlanmanızı sağlayabilir.

Çıplak uyumayı denemek isteyenler için oda sıcaklığının rahatça serin olduğundan emin olun ve yakınınızda bir battaniye bulundurun. Diğer etkili ipuçları arasında kaliteli yatak çarşaflarına yatırım yapmak ve onu sık sık yıkamak ve değiştirmek yer alır.

Çıplak Uyumaya Başlamak İçin İpuçları

Çıplak uyumaya hazırsanız, işte başlamanız için bazı yararlı ipuçları:

Çarşaflarınızı en az haftada bir kez değiştirdiğinizden veya yıkadığınızdan emin olun. Birkaç takım çarşafa sahip olmak, eşyaların taze ve temiz kalmasına yardımcı olabilir.

Sıcaklık düzenlemesine yardımcı olmak için konforlu çarşaflara ve yatak takımlarına yatırım yapın.
Çarşaflarınızı daha uzun süre temiz tutmak için yatmadan önce duş alın.

Uyurgezerlik yapıyorsanız, özellikle oda arkadaşlarınızla veya aile üyelerinizle birlikte yaşıyorsanız, en azından iç çamaşırınızla uyumak isteyebilirsiniz.

Partnerinize bu değişikliği yapıp yapmadığınızı söyleyin ve onu sizinle birlikte denemeye davet edin

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın