Yeni Günaydın
Geri

Canan Karatay: Maymun Çiçeğinde Aşının Etkisi Yok!

Tüm dünya geçtiğimiz ay Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklama ile sarsıldı. DSÖ, Afrika'yı etkisi altına alan maymun çiçeği virüsü salgını nedeniyle "küresel acil durum" ilan etmişti.
Canan Karatay: Maymun Çiçeğinde Aşının Etkisi Yok!
Haberler / Gündem
2 Eylül 2024 Pazartesi 21:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tüm dünya geçtiğimiz ay Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklama ile sarsıldı. DSÖ, Afrika'yı etkisi altına alan maymun çiçeği virüsü salgını nedeniyle "küresel acil durum" ilan etmişti. Yapılan açıklama, vatandaşlar arasında yen bir pandemi korkusunda neden oldu.

"VİRÜS YAYILDIKTAN SONRA AŞININ ETKİSİ YOK"

Tedirgin eden hastalıkla ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, flaş bir iddiada bulundu. Virüs yayıldıktan sonra aşının etkisinin olmayacağını belirten Karatay, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinin hastalıklara karşı en etkili korunma yöntemi olduğuna dikkat çekti. Karatay, bağışıklık direncini düşüren en önemli faktörün ise evde kullanılan deterjanların olduğunu vurguladı.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRMEK İÇİN NE YAPMALIYIZ?

Karatay, bağışıklık sistemini güçlendirmek için ne yapmamız gerektiğine değindi. Güçlü bir bağışıklık sistemi doğal yöntemlere başvurulması gerektiğini belirten Karatay, "Doğal yollarla sirke ile temizlik yapınız. Bunlar bin kat daha faydalı ve de çocukların bağışıklık sistemini güçlendirir" diye konuştu.

Karatay, kola gibi içeceklerin cilt hastalıklarına neden olduğunun altını çizerek, "Bu süreçlerde vücudumuzu alkali ve sirkeli suyla yıkayabiliriz" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın