Yeni Günaydın
Geri

O Teğmenler Hakkında 'İdari Soruşturma Başlatıldı' İddiası!

MSB'den açıklama geldi
O Teğmenler Hakkında 'İdari Soruşturma Başlatıldı' İddiası!
Haberler / Gündem
2 Eylül 2024 Pazartesi 16:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın da katıldığı Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından teğmenlerin “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” sloganı atması kısa sürede ülke gündemine oturmuştu. O teğmenler hakkında idari tahkikat başlatıldığı iddia edildi. Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı mezuniyet töreninde teğmenlerden 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı yükselmiş ve o anlar Türkiye gündemine oturmuştu.

Teğmenler aynı gün içinde iktidara yakın isimler ve iktidar medyası tarafından hedef alınmış ve darbecilikle suçlanmıştı.

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, X hesabından yaptığı paylaşımda, "'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' muhaliflerin kullandığı dildir. Kabul edilemez. 1960 darbesine giden süreç 1954’de iki yüzbaşının sucuklu yumurta yemesiyle başlamıştı. Demokrat Parti bu gelişmeleri hafife almış, bedelini ağır ödemişti. AK Parti gereken soruşturmayı ivedilikle yapmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti Milletvekili Mustafa Varank ise "Şanlı ordumuzu vesayetçi özlemler ile gündem etmeye çalışanların asıl niyetini çok iyi biliyoruz" demişti.

ÖZGÜR ÖZEL TEĞMENLERE DESTEK VERMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan teğmenleri eleştiren AK Partililere tepki göstermiş, "Buna itiraz edecek bir teğmen mezun ediyorsak sorun orada" demişti.

Özel şöyle konuşmuştu:

"Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları mezuniyetlerini yapıyor. Bu sene üç okulun da birincisi genç kadın teğmenler. Onları yürekten alkışlıyorum.

Tören bittikten sonra andı içtiler. Bu metin 2016 yılına kadar resmi törenlerde okunan metin. Birileri bu metinden rahatsız olmuşlar. Sonrasında da 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demişler. Ne diyeceklerdi. Ne diyeceklerdi, ‘Hepimiz Trikopis'in askerleriyiz’ mi? Elbette Mustafa Kemal'in askerleri onlar. 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demeyen bir teğmen varsa beka sorunu oradadır. Mustafa Kemal'in askeriyim demeye itiraz edecek bir teğmen mezun ediyorsak işte yandığımızın resmi oradadır.

Bu ne siyasettir, ne 28 Şubatçılıktır bilmem ne... Bir gün askerler işlerini bırakıp bizim işlerimize karışmaya kalkarsa 15 Temmuz gecesi nasıl 14 arkadaşımızla gittik Meclis'i açtırdık. Orada durmaya biliriz. Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyenleri hedefe koymaya kalkanları, bu andın herhangi bir kelimesiyle çelişkili olanları tarih de biz de affetmeyeceğiz."

İDARİ TAHKİKAT BAŞLATILDI

Son olarak, o teğmenler hakkında idari soruşturma başlatıldığı iddia edildi. Gazeteci Müyesser Yıldız’ın aktardığına göre; kıdemli teğmenler bugün okula çağırıldı. Tahkikatın tören değil sosyal medya paylaşımları nedeniyle başlatıldığı öğrenildi.

GEREKÇE TÖREN DEĞİL, SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI

Yıldız’ın paylaşımı şu şekilde:

"Kara Harp Okulu mezuniyet töreninden sonra kılıç çekip yemin eden ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyen teğmenler hakkında idari tahkikat başlatıldı. Kıdemli teğmenlerin bugün okula çağırıldığı, tahkikatın tören değil sosyal medya paylaşımları nedeniyle başlatıldığı öğrenildi."

MSB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Gündeme oturan iddianın ardından Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı.

MSB'den yapılan açıklamada, "Harp Okullarının mezuniyet törenleri 30-31 Ağustos tarihlerinde yapılmış olup mezun olan Teğmenlerin Harp Okulları ile idari bağı kalmamıştır. Teğmenlerin okula çağrılarak haklarında sosyal medya paylaşımları nedeniyle tahkikat açıldığı iddiaları doğru değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın