Yeni Günaydın
Geri

CHP İzmir İl Kadın Kolları'nın Yeni Başkanı Zahide Kurun Oldu!

CHP İzmir İl Kadın Kolları Kongresi'nde yeni başkan Zahiden Kurun seçildi.
CHP İzmir İl Kadın Kolları'nın Yeni Başkanı Zahide Kurun Oldu!
Haberler / Gündem
7 Temmuz 2024 Pazar 05:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP İzmir İl Kadın Kolları Kongresi, İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Dört yıla yakın süredir il kadın kolları başkanlığı görevini sürdüren Nurdan Şenkal Uçar’ın aday olmadığı kongrede iki aday yarıştı. Zahide Kurun ile Pınar Sert Ceylan'ın yarıştığı kongrede sandıkların saat 18:00 itibariyle kapanmasıyla yeni başkan belli oldu. 339 kayıtlı delegenin 324'ünün oy kullandığı seçime beyaz listeyle giren Pınar Sert Ceylan 157 oy alırken kırmızı listeyle giren Zahiden Kurun ise 165 oy alarak kesin olmayan sonuçlara göre CHP İzmir İl Kadın Kolları başkanı seçildi.

Sonuçların açıklanmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kurun şunları söyledi:

"Öncelikle bugün gerçekten çok güzel bir kongre süreci geçirdik. Delegelerimizin teveccühü oy rakamlarından da net gözüküyor. Aslında rakamsal olarak belki kırmızı liste beyaz listeden birkaç oy farkla kazandı ama asıl kazanan Cumhuriyet Halk Partisi. Asıl kazanan İzmir kadınları, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Örgütü oldu. Biz birleşerek çoğalırız, güçleniriz. Ayrı gayrı yok, sen ben yok. Biz birleştiğimizde çok daha güzel olacağız. Kırmızı beyaz rengimiz bizim Türk bayrağımızı simgeliyor. Bizim de renklerimiz kırmızı beyazdı. Biz aslında bu bütünlüğü bu renkler bazında da birleştirmiş olduk. Kadınların güçlenmesi, eşit temsiliyet hakkının olması bu sadece Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde değil, tüm İzmir'in kadınları ile ilgili bir bütünlük birleştirici bir güç olduğumuzda tüm elementleri bir araya getirdiğimizde birbirimizi entegre ettiğimizde ancak çok güçlü olabiliriz. Bu şekilde böyle projelerle ilerleyeceğiz. Sen, ben yok. Biz varız.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın