Yeni Günaydın
Geri

Timur Cihantimur'un Avukatlarından Skandal Savunma!

"Bu suç ABD'de işlenseydi..."
Timur Cihantimur'un Avukatlarından Skandal Savunma!
Haberler / Gündem
7 Temmuz 2024 Pazar 13:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Timur Cihantimur’un avukatları, “Annesi oğlunu ABD’ye Türkiye’de eksik olan anayasal ve hukuki haklarını korumak için getirdi” diyerek skandal bir savunma yaptı.

İstanbul'da Murat Aci'nin ölümüne neden olduktan sonra annesi Eylem Tok tarafından ABD'ye kaçırılan Timur Cihantimur'un avukatları, skandal bir savunma yaptı.

Takvim gazetesinin haberine göre, Martin G. Weinberg ve Victoria Kelleher mahkemeye sundukları dilekçede, "Türkiye'deki hukuk sisteminde ilkeli bir ceza adaleti olmadığı, buradaysa hükümet kontrolündeki medya tarafından yöneltilen suçlamalara karşı savunma yapmasına izin verileceği için oğlunun vatandaşı olduğu ABD'yi seçtiğini görülmektedir" ifadesini kullandı.

Avukatlar, "Cihantimur, Manson Gençlik Enstitüsü'nde gözaltında tutulmaktadır. ABD anayasasına göre haklarının ihlali olduğu belirtilmiştir. Cihantimur, kimseye zarar verme niyeti olmaksızın şiddet içermeyen bir suç işlemiştir. Bu suç ABD'de işlenseydi kefaletle serbest bırakılacaktı" diyerek Türkiye'nin ABD'ye yaptığı iade talebine de itiraz edeceklerini anlattı.

AMERİKA'YA NEDEN KAÇTI

Eylem Tok, ABD'ye oğlu Timur Cihantimur'u, Türk yargısına güvenmediği için kaçırdığını söyledi. Kendisinin de yağmadan yargılanacağı öğrenildi.

İADEYİ UMUT EDİYORUZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un iade süreciyle ilgili, "Bir kişinin ölümüne ve diğer kişilerin yaralanmasına neden olduktan sonra Türk yargısından kaçmak olmaz. Dolayısıyla biz hemen kırmızı bülten kararlarımızı çıkardık ve iade taleplerimizi gönderdik" dedi.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın