Yeni Günaydın
Geri

Biden: 'Trump'ın Tehdidini Ciddiye Alıyorum'

Biden, 'Trump kaybederse 'kan gölü yaşanır', tehdidini ciddiye alıyorum' dedi.
Biden: 'Trump'ın Tehdidini Ciddiye Alıyorum'
Haberler / Dünya
8 Ağustos 2024 Perşembe 17:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD Başkanı, eski siyasi rakibinin geçmişteki provokatif söylemlerinin ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

Joe Biden, Donald Trump 2024 başkanlık seçimini kaybederse barışçıl bir iktidar devri gerçekleşeceğinden "hiç emin olmadığını" söylüyor.

ABD Başkanı, Trump'ın kasımdaki seçimde yenildiği takdirde ABD otomotiv endüstrisinde ve ülkede 'kan gölü' yaşanacağına yönelik martta yaptığı yorumların ciddiye alınması gerektiğini ifade etti.

Bu açıklama yapıldığında Beyaz Saray, eski başkanın şiddeti teşvik ettiğini iddia etmiş, Trump ise iddiaları reddetmişti.

Biden bu yorumlarını, yeniden seçilme kampanyasını resmen sonlandırıp Demokrat Parti'nin dizginlerini Kamala Harris'e verdikten sonra ilk röportajında, CBS News'la paylaştı.

Barışçıl bir iktidar devrine duyduğu güven sorulduğunda şöyle cevap verdi:

Eğer Trump kazanırsa. Hayır, hiç emin değilim.

ABD Başkanı kendisini hızlıca düzelterek şöyle dedi:

Demek istediğim, eğer Trump kaybederse, hiç emin değilim.

Dediklerinde ciddi. Biz, onu ciddiye almıyoruz. O ciddi. 'Biz kaybedersek kan banyosu olur' gibi dediği her şey. '(Seçimler) çalınmış olur', halihazırda yerel seçim bölgelerinde yapmaya çalıştıklarına bakın.

Ülkeni sadece kazandığın zaman sevemezsin.

CBS röportajının tamamı pazar günü yayımlanacak.

Trump 6 Ocak 2021'de, Biden'ın başkanlık yemin töreninden yalnızca üç hafta önce, Washington DC'de binlerce destekçisine bir konuşma yapmıştı.

Kurşun geçirmez camın arkasından konuşan Trump, kendisinden çalındığını öne sürdüğü seçimi asla "kabullenmeyeceğini" ilan etmiş, basını eleştirmiş ve kendi başkan yardımcısı Mike Pence'e seçim sonuçlarını geçersiz kılması için çağrı yapmıştı.

Ardından eski başkanın destekçileri, Biden'ın zaferini resmileştirmek üzere Seçim Kurulu oylarını saymaya yönelik Kongre ortak oturumunu engellemek amacıyla ABD Kongre Binası'na yürümüş ve binayı basmışlardı.  

36 saat içinde, ayaklanmada 5 kişi hayatını kaybetmişti, biri Kongre polisi tarafından vurulmuş, biri aşırı doz uyuşturucudan ve bir polis memuru da dahil olmak üzere üç kişi doğal sebeplerden hayatını kaybetmişti. 174 polis memuru da dahil olmak üzere pek çok kişi yaralanmıştı.

FBI, Kongre Binası'na saldırıdan sonraki 42 ay içerisinde, neredeyse 50 eyaletin tamamından 1470 kişiye yasa ihlali sebebiyle dava açıldığını, bu kişilerden 530'unun kolluk kuvvetlerine saldırma veya kolluk kuvvetlerinin görevini engelleme suçlarından yargılandığını söylüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın