Yeni Günaydın
Geri

Güney Kore'de Köpek Eti Yemek Resmen Yasaklandı!

Güney Kore'de yürürlüğe giren yasa kapsamında, köpek çiftçileri ve köpek eti satan restoran sahipleri şubat 2027'ye kadar farklı sektörlere geçiş yapmak zorunda.
Güney Kore'de Köpek Eti Yemek Resmen Yasaklandı!
Haberler / Dünya
8 Ağustos 2024 Perşembe 06:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Güney Kore'de, köpek etinin ticareti ile tüketimini yasaklayan ve 9 Ocak'ta Ulusal Meclis'ten geçen yasanın yürürlüğe girdiği duyuruldu. The Korea Herald gazetesinin haberine göre, Güney Kore Tarım Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, 9 Ocak'ta Ulusal Meclis'ten geçen ve köpek etinin ticareti ile tüketimini yasaklayan yasanın bugün itibariyle yürürlüğe girdiği belirtilerek, hükümetin, işletmelerini kapatma ya da dönüştürme planı sunan köpek çiftçilerine, kasaplara ve restoranlara tazminat vereceği kaydedildi. AA'nın aktardığına göre Tarım Bakanlığı yetkilisi Park Jung-hoon, Şubat 2027'ye kadar ülkede köpek eti tüketiminin tamamen sona erdirilebilmesi için gerekli tedbirleri destekleyeceklerini belirtti.

HAPİS VE PARA CEZASI

Güney Kore Tarım Bakanlığı'nın mayısta yaptığı açıklamaya göre, ülkede köpek eti ticareti yapan 5 bin 625 işletme, tazminat alabilmek için başvuruda bulunmuştu. Yeni yasaya göre, köpek çiftçileri ve köpek eti satan restoran sahipleri şubat 2027'ye kadar farklı sektörlere geçiş yapmak zorunda.

Bu tarihten sonra "köpekleri eti için kesenlere" en fazla 3 yıl hapis cezası ya da yaklaşık 23 bin dolar para cezası, "köpekleri eti için yetiştiren ve satanlara" ise 2 yıla kadar hapis veya 15 bin dolara kadar para cezası verilebilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın