Yeni Günaydın
Geri

Beyaz Saray'dan RT'ye Yaptırım Tepkisi!

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Rossiya Segodnya medya grubu bünyesindeki Russia Today (RT) televizyon kanalınının ABD makamlarının kendisine yönelik yaptırımlarını ti’ye almasına tepki gösterdi.
Beyaz Saray'dan RT'ye Yaptırım Tepkisi!
Haberler / Dünya
14 Eylül 2024 Cumartesi 09:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ülke içindeki demokratik kurumlara zarar vermeye yönelik operasyonlar söz konusu olduğunda bunun ABD açısından gülünecek bir durum olmadığını’ söyleyen Jean-Pierre, “Adalet, Hazine ve Dışişleri Bakanlıkları, ülke içindeki demokratik kurumlarımıza zarar vermeyi amaçlayan gizli bilgi operasyonlarını engellemek için harekete geçti. Bizim açımızdan bu gülünecek bir durum değil. Bu çok ciddi bir konu ve biz bunu çok ciddiye alıyoruz" ifadelerini kullandı.

RT, ABD makamlarının kendisine yönelik suçlamalarına verdiği ironik yanıtta, “Bunca zamandır doğrudan KGB genel merkezinden yayın yapıyorduk. ABD hükümetinin başka neler uydurucağını oturup izlemek için patlamış mısırımız da kalmadı” ifadelerine yer vermişti.

Daha önce ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, RT televizyonunu başka ülkelerin iç işlerine ve askeri tedariklerine müdahale etmeye yönelik gizli operasyonlara katılmakla suçlayarak dünyanın Ukrayna'yı desteklememe sebeplerinden birinin RT'nin geniş erişimi ve etki alanı olduğunu iddia etmişti.

Blinken ayrıca ABD'nin RT'ye yönelik suçlamalarıyla bağlantılı olarak 3 kuruluş ve 2 kişiye yaptırım uyguladığını belirtmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Küresel Katılım Merkezi Koordinatörü James Rubin de RT'ye karşı yeni yaptırımlar getirileceğini belirterek, bunların ‘mümkün olan en katı yaptırımlar’ olacağını ifade etmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın